Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Viete, čo má spoločné Bellatrix z Harryho Pottera s princeznou Kate? Viac, než by ste čakali!
Zdielať na

Viete, čo má spoločné Bellatrix z Harryho Pottera s princeznou Kate? Viac, než by ste čakali!

Zdroj: Warner Bros./Getty

Helena Bonham-Carter patrí medzi najobsadzovanejšie herečky súčasnosti. Hrala v takých trhákoch ako: Izba s vyhliadkou, Klub bitkárov, Kráľova reč, Harry Potter a Fénixov rád, Alica v krajine zázrakov a Temné tiene. My vám dnes prinášame desať neuveriteľných faktov o nej. A pohľad na niektoré z jej slávnych módnych kreácií;)

1. Oslávila 51 rokov. Helena sa narodila 26.mája 1966 ako dcéra vplyvného bankára Raymonda Bonham-Cartera a známej psychoterapeutky Eleny Bonham-Carter. Jej rodina má v Británii veľký vplyv. Jej prapradedkom bol Herbert Asquith, bývalý Predseda vlády Spojeného kráľovstva. Jej prababička, Violet, bola snúbenicou Winstona Churchilla.

Getty

2. Má šľachtické korene. Je sesternicou barónky z Yarnbury, Jane Bonham-Carter. Je pokrvnou príbuznou Kate Middleton, ktorá je jej vzdialenou sesternicou.

Getty

3. ​Nemá žiadne herecké vzdelanie. O povolaní herečky však snívala od svojich piatich rokov. Jej prelomovou úlohou bola Lucy Honeychurch vo filme Izba s vyhliadkou.

Getty

4. ​Má slabosť pre umelcov. Päť rokov chodila s uznávaným režisérom a hercom Kennethom Branaghom. Od roku 2001 bola partnerkou režiséra Tima Burtona.

Getty

5. Ich láska skončila. Tento umelecky produktívny pár (nakrútili spolu sedem filmov: Planéta opíc, Veľká ryba, Mŕtva nevesta Tima Burtona, Charlie a továreň na čokoládu, Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street, Alica v krajine zázrakov a Temné tiene) sa v roku 2014 oficiálne rozišiel. Majú spolu dve deti, no nikdy spolu nebývali.

Getty

6. Jej rodinu postihla obrovská tragédia! V auguste 2008 štyria jej blízki príbuzní zahynuli pri nehode v safari autobuse v Južnej Afrike, musela preto odstúpiť z natáčania filmu Terminator 4:Salvation.

Getty

7. Je medzi hereckou elitou. Na začiatku roka 2009 bola Helena menovaná jednou z najlepších herečiek všetkých dôb. Na zozname sa objavila spolu s hereckými kolegyňami ako Julie Andrews, Helen Mirren, Maggie Smith, Judi Dench Audrey Hepburn.

Getty

8. Podporuje charitu. Je patrónkou charitatívnej akcie Action Duchenne zariadenej na podporu rodičov a detí trpiacich svalovou dystrofiou.

Getty

9. Spôsobila vážny úraz. Počas natáčania Harryho Pottera a Fénixovho rádu nechcene pretrhla ušný bubienok herca Matthewa Lewisa (Neville Longbottom), keď mu do ucha strčila svoj prútik.

Getty

10. Má nenapodobiteľný módny vkus.​ Aj napriek jej excentrickému výberu oblečenia ju Vanity Fair označil za najlepšie oblečenú ženu roku 2010 a bola tvárou pre kolekciu Marca Jacobsa na jeseň/zima 2011.

Getty

Najčítanejšie