Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Herečky, ktorým pomohla zmena farby vlasov ku závratnej kariére!
Zdielať na
Fenomény

Herečky, ktorým pomohla zmena farby vlasov ku závratnej kariére!

Zdroj: Getty images

Hovorí sa, že farbu vlasov si meníme, keď nastane v našom živote nejaký zlom. Niekedy je to však naopak, práve farba vlasov nám zmení život! Netreba to preto podceňovať. Ktorým herečkám pomohol iný odtieň vlasov v kariére? Pozrite sa na ne...

Typickým príkladom je Marilyn Monroe. Platinová blondína dala definitívne zbohom robotníčke vo fabrike menom Norma Jean Dougherty. Čo by z nej asi bolo, keby si v roku 1950 nekúpila fľaštičku peroxidu a neodfarbila vlasy predtým, ako išla na konkurz do filmu?

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, keď mala 19 rokov

profimedia.sk

​Amy Adams sa v jednom rozhovore priznala, že prechod z blondíny na červenovlásku znamenal pre ňu veľký skok kariére. „ Bolo naozaj zaujímavé sledovať, ako farba vlasov ovplyvnila to, ako vás vnímajú ľudia a stala sa pre mňa naozaj silným nástrojom,“ povedala herečka, ktorej sa zrazu začali hrnúť ponuky do filmov a následne získala až 5 nominácií na Oscara!

Amy Adams

Amy Adams

Getty images

Podobne aj Emme Stone pomohla zmena na červenovlásku, čo vyústilo až na Oscara za Najlepší ženský herecký výkon v muzikáli La La Land.

Profimedia

Rooney Mara zasa pomohla tmavšia farba. Z nežnej hnedovlásky sa zo dňa na deň stala pôsobivá čiernovláska. Dôvodom bola úloha vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy z roku 2011.

Rooney Mara

Rooney Mara

Getty images

​Za chameleóna spomedzi herečiek sa dá považovať Emilia Clarke. Ako tmavovláska zažiarila v romantickom filme Predtým, ako som ťa poznala. V seriáli Hry o tróny ju zasa poznáme ako platinovú blondínu. 

Emilia Clarke

Emilia Clarke

Getty images, HBO

​Blond farba zasa pomohla v kariére Sarah Jessice Parker. Vďaka nej zažiarila ako Carrie Bradshaw v seriáli Sex v meste.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Getty images

​A odfarbenie na blond určite prospelo aj herečke Jennifer Lawrence! S tmavými vlasmi, v ktorých bola pomerne nevýrazná, by sa len sotva stala najlepšie platenou herečkou súčasnosti.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Getty images

Zdielať na

Najčítanejšie