Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Herci, ktorí sa vôbec nepodobajú na postavy, ktoré si zahrali!
Zdielať na
Fenomény

Herci, ktorí sa vôbec nepodobajú na postavy, ktoré si zahrali!

Zdroj: Getty

Makeup a účes dokážu robiť divy. Vďaka nim sa ľudia môžu preniesť z väzenia do Hollywoodu a v niektorých prípadoch aj ďalej. V nasledujúcom prehľade si pozrite tie najbláznivejšie premeny zo sveta filmu.

Tilda Swinton

Tilda Swinton

GETTY

​1. TILDA SWINTON vo filme Vykoľajená

Áno, toto je Tilda Swinton! Ak máte pochybnosti o tom, kto je kráľovnou premien, tak je to práve táto herečka! Presvedčí vás o tom svojou úlohou vo filme Vykoľajená. Milióny divákov, ktorí videli túto komédiu v hlavnej úlohe s Amy Schumer, nemali ani len potuchy, že tam hrá Tilda Swinton až pokým sa neobjavili záverečné titulky. Podľa EW, herečka sa mala (fyzicky) podobať na bývalú redaktorku Vogue Paris, Carine Roitfeld.

Brad Pitt

Brad Pitt

Getty, Warner Brothers

​2. BRAD PITT vo filme Podivný prípad Benjamina Buttona

Odvážny herec musel súhlasiť, že pre túto úlohu na filmovom plátne zostarne. Pitt teda prešiel procesom starnutia v opačnom smere tak, ako jeho filmový hrdina. Ruku na srdce, aj v 80tke vyzerá tento herec dobre. Čo poviete? :-)

Tilda Swinton

Tilda Swinton

Getty

​3. TILDA SWINTON vo filme Grandhotel Budapešť

A opäť Tilda Swinton! Tentoraz v Grandhoteli Budapešť (2014). Brad Pitt nie je jediným hercom, ktorý vie vo filme radikálne zostarnúť! Vo filme Wesa Andersona sa Tilda Swinton dokázala zmeniť o vyše 30 rokov a to dokonale!

Johnny Depp

Johnny Depp

Gerry, Warner Brothers

​4. JOHNNY DEPP vo filme BLACK MASS: Špinavá dohoda

Tím šikovných maskérov zmenil hollywoodskeho miláčika na notorického gangstra Whiteya Bulgea. Podľa Variety, na jeho dokonalú podobu museli použiť aj tvárové implantáty a starostlivo vyrobené kúsky vlasov (každý sa mohol použiť len raz a trvalo to celých 22 hodín, kým ich implantovali).

Tom Cruise

Tom Cruise

Getty, Paramount Pictures

5. TOM CRUISE vo filme Tropická búrka

Cruisova postava hollywoodskeho producenta s podrezaným jazykom Leva Grossmana, si vyžadovala, aby mal protetické ruky, plešinu, umelé chlpy na hrudi a vypchaté brucho.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks

Getty, Lionsgate

​6. ELIZABETH BANKS v Hrách o život

Pre svoju postavu Effie Trinket musela nosiť umelé parochne, prehnane napudrovanú tvár a bizarný makeup. Len málokto by pod toľkým nánosom našiel pravé črty herečky Elizabeth Banks.

Rooney Mara

Rooney Mara

Getty, Columbia Tristar

​7. ROONEY MARA vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy

Pre Rooney Mara bola úloha Lisbeth Salander vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy prelomovou. S natupo zastrihnutou ofinou, tetovaním, piercingami a odfarbeným obočím, to bola pre herečku, ktorá v reálnom živote typovo pripomína Audrey Hepburn, naozaj úplne protikladná úloha.

Charlize Theron

Charlize Theron

Getty, Newmarket films

​8. CHARLIZE THERON vo filme Monštrum

Blonďavá kráska prešla ozajstnou premenou, keď si zahrala skutočnú vrahyňu Aileen Wuornos vo filme Monštrum (2003). Snímku mimochodom režírovala Patty Jenkins, ktorá má na svedomí aj úspešnú Wonder Woman. Umelé zuby, pôsobivý makeup a predovšetkým neuveriteľný herecký výkon vyniesli Charlize Theron v roku 2004 Oscara za Najlepšiu herečku.

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Getty, Warner Brothers

9. RALPH FIENNES v Harrym Potterovi

​V tomto špeciáli nesmie chýbať ani Ralph Fiennes ako legendárny zloduch Lord Voldemort. Jeho premena si tiež vyžiadala niekoľko hodín práce s vlasmi a makeupom. O ňu sa postaral čarodejník z oblasti makeupu, Mark Coulier. Za vznikom Voldemorta vraj stojí farba na telo, dočasné tetovanie (žily na hlave), počítačovo upravený nos a falošné zuby. 

Zdielať na

Najčítanejšie