Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Môže mať seriál vplyv na to, čo sa nosí? Sex v meste je toho dôkazom...
Zdielať na
Fenomény

Môže mať seriál vplyv na to, čo sa nosí? Sex v meste je toho dôkazom...

Zdroj: profimedia.sk

Aj dve desiatky po tom, ako sa seriál vysielal v televízii, Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda "majú dosah" na náš šatník a niekedy o tom ani nevieme :-) Aj po dvadsiatich rokoch seriál Sex v meste slúži ako inšpirácia pre módnych tvorcov a krajčírov. Pozrite sa, v čom sa to prejavuje...

1. Carrieine sukne ala baletka

Carrie a jej sukne

Carrie a jej sukne

Getty

​Žiadna scéna nie je legendárnejšia, ako úvodná zvučka seriálu Sex v meste, kde Carrie kráča v uliciach New Yorku v tylovom tutu. Podobné vytvorili aj do záverečnej epizódy a táto sukňa sa stala značkou seriálu. Ako sa to odzrkadľuje v dnešnej móde? Po tom, ako si ho obľúbil Valentino, vniesla ho do svojej kolekcie pre DIOR návrhárka Maria Grazia Chiuri a začali ho nosiť Jennifer Lawrence či Bella Hadid. Inšpiroval sa ním aj Calvin Klein, ktorý navrhol nádherný „baletkovský“ model pre Nicole Kidman na festival v Cannes. Carrie by mohla byť naň hrdá. :-)

2. Charlottin sklon k ružovej

Charlotte a jej ružové modely

Charlotte a jej ružové modely

Getty

​Ak si spomínate, Charlotte často chodila oblečená od hlavy až po päty do ružovej, a to v rôznych odtieňoch - od fuchsiovej až po lososovú. Tento štýl sa jej nedá jednoducho odoprieť :-)

3. Mirandin krátky strih vlasov

Mirandin krátky strih vlasov

Mirandin krátky strih vlasov

Getty

​Je to účes tohto leta! Pred Carou Delevingne, Kristen Stewart a Ruth Bell, tu bola so svojím krátkym strihom práve Miranda Hobbes. Síce s nim neprišla ako prvá, ale ostala mu verná takmer počas celého svojho účinkovania v seriáli. Takýto účes sa udomácnil aj na módnych mólach tejto sezóny.  

4. Samanthine nohavicové kostýmy

Samanthine kostýmy

Samanthine kostýmy

Getty

Nikdy nebol Samanthin prístup k životu, biznisu a móde aktuálnejší ako v roku 2017. Tak sa dá jednoducho vysvetliť, prečo vidieť toľko nohavicových kostýmov na módnych prehliadkach. Pozrite sa aj na celebrity ako Rita Ora či Cara Delevingne. Z módnych tvorcov sa Samanthou nechali inšpirovať Gucci aj Paul Smith.

5. Carrieina retiazka s menom

Carriena retiazka s menom

Carriena retiazka s menom

Getty

​Dnes máme takmer všetko od telefónov, cez svetre až po fľaše na vodu značkové, ale vždy to tak nebolo. Kúpená na blšom trhu prakticky za nič, Carrieina retiazka s menom svedčí o tom, že trocha originálnosti nie je nikdy na škodu.

6. Samanthine farebné kombinácie

Samanthine farebné kombinácie

Samanthine farebné kombinácie

Getty

​Červená s ružovou sa vám môže zdať ako super kombinácia pre rok 2017, divoké mixovanie farieb bolo však už v 90tych rokoch jedným z poznávacích znamení Samanthy Jones. Modrá s červenou? Žltá s čiernou? Ružová s oranžovou? Takéto kombinácie je vidieť aj v kolekcii módneho domu Balenciaga na Jar/Leto 2017. 

Zdielať na

Najčítanejšie