Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z toho až mrazí: Aké boli posledné slová filmových hviezd pred smrťou?
Zdielať na

Z toho až mrazí: Aké boli posledné slová filmových hviezd pred smrťou?

Čo odkázali svetu na rozlúčku?

Pred smrťou skloní hlavu aj ten najväčší hrdina. Neplatí to však vždy. Aký bol posledný odkaz, čo svetu zanechali známe osobnosti? Kto sa chcel rozlúčiť a kto sa chcel deliť o svoj život s fanúšikmi až do poslednej chvíle?

Ľudia od pradávna citujú posledné slová známych osobností - filozofov, spisovateľov, hercov, politikov. Hovorí sa, že len na pokraji smrti je človek sám sebou a na nič sa nehrá. V súčasnej dobe, keď fanúšikovia môžu sledovať život svojich idolov, sú ich posledné slová ešte častejšie citované alebo aj zdieľané cez sociálne siete.

Najčastejšie celebrity využívajú na svoju propagáciu Instagram či Twitter. Aké boli ich posledné slová na sociálnej sieti?

Paul Walker

Známy a obľúbený herec, ktorého preslávila najmä účasť vo filmovej sérii o rýchlych autách Rýchlo a zbesilo, využíval Twitter najmä na propagáciu svojej tvorby. Jeho posledný tweet bol takisto o jeho novom filme:

The boys are back. Will you be ready? (Chlapci sú späť. Ste pripravení?)

Za lásku k rýchlym autám nakoniec zaplatil tú najvyššiu daň - počas divokej jazdy narazil do stromu...

Robin Williams

Legendárny herec, ktorého poznáme najmä z komediálnych filmov, v reálnom živote dlhé roky trpel depresiami. Nakoniec tento boj nezvládol a úmyselne sa predávkoval liekmi. Jeho posledné slová na internete sú asi ten najkrajší a zároveň najsmutnejšie darček, aký mohol svojej dcére k narodeninám dať:

Happy birthday to Ms. Zelda Rae Williams! Quarter of a century old today but always my baby girl. (Všetko najlepšie slečne Zelde Rae Williams! Už máš štvrť storočie, ale navždy si moje malé dievčatko!)

Cory Monteith

Profimedia

​Herec, ktorý sa preslávil najmä rolou v seriáli pre teenagerov Glee, toho v posledných rokoch života veľa nenakrútil. Svoj účet na Twitteri teda nepoužíval až tak na propagáciu svojej tvroby, ale predovšetkým na komunikáciu s fanúšikmi. Posledné dva príspevky evidentne vznikli počas sledovania známeho béčkového hororu Žralokonádo:

what the crap is Sharknado (Čo je do pekla Žralokonádo?)
oh. IT'S A SHARK TORNADO. (Aha. TO JE ŽRALOČIE TORNÁDO.)

Michael Clarke Duncan

MICHAEL CLARKE DUNCAN

MICHAEL CLARKE DUNCAN

profimedia.sk

​Herec Michael Clarke Duncan získal slávu a obľubu divákov najmä vďaka úlohe v komédii Môj sused zabijak a samozrejme tiež ako neprávom odsúdený Johne Coffe vo väzenskej dráme Zelená míľa, za ktorú získal niekoľko ocenení a tiež bol nominovaný na Oscara. Michael Clarke Duncan bol vášnivý fanúšik zmiešaných bojových umení a jeho posledný tweet bol venovaný práve tomuto športu:

SILVA WINS !!!!!!! (SILVA VYHRAL !!!!!)

​Leonard Nimoy

​Leonard Nimoy

​Leonard Nimoy

profimedia.sk

​Legendárny americký herec, známy predovšetkým z legendárnej sci-fi série Star Trek, napísal na rozlúčku niekoľko naozaj dojemných slov. Herec bol dlhodobo chorý, a tak zrejme tušil, že veľa času mu neostáva...

A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory. LLAP (Život je ako záhrada. Dá ti množstvo úžasných okamihov, ale uchovať si ich môžeš iba vo svojej pamäti. LLAP)

Gene Wilder

Gene Wilder

Gene Wilder

profimedia.sk

​Na hollywoodskom plátne sa prvýkrát objavil v roku 1967 v menšej úlohe vo filme Bonnie a Clyde. Hral v niekoľkých známych filmoch, v pamäti divákov však utkvel ako "ten druhý Willy Wonka", aj keď túto rolu stvárnil dávno pred Johnnym Deppom. Na začiatku 90. rokov sa s filmovým plátnom rozlúčil a začal sa venovať charite. Twitter si vraj založil preto, aby zistil, "ako to vlastne funguje". Podľa toho vyzerá aj jeho posledný príspevok:

I had a fruit salad as a mid morning snack. (Dal som si ovocný šalát ako takú rannú desiatu)

Najčítanejšie