Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto vás šokuje: Hororové filmy, ktoré viedli k skutočným zločinom a vraždám!
Zdielať na

Toto vás šokuje: Hororové filmy, ktoré viedli k skutočným zločinom a vraždám!

Zdroj: profimedia.sk

Môžu mať horory skutočne negatívny vplyv na psychiku divákov?

Americké Psycho

Americké psycho

Americké psycho

Image Source

​Americké Psycho je filmová adaptácia knihy s rovnakým titulom. V centre príbehu je obchodník Patrick Bateman, skutočný psychopat. Patrick žije luxusným životným štýlom, s výnimkou jeho vražedných impulzov. Zabíja tak ležérne, ako debatuje o hudbe 80-tych rokov, a zabíja ľudí z takých malých dôvodov, akým je skutočnosť, že niekto má lepšiu vizitku ako je tá jeho.

Michael Hernandez mal len 14 rokov v čase, keď spáchal brutálny zločin. Dni pred tým strávil vyhľadávaním recenzií k filmu Americké Psycho. To však nie je jediná znepokojujúca informácia. Čítal si o detských vrahoch a prezeral si krvavé kresby. Hernandez v školskej kúpeľni ubodal svojho najlepšieho priateľa, 14-ročného Jamieho Gougha. Dobodal ho viac ako 40krát. Hernandeza obvinili z vraždy prvého stupňa ako dospelého človeka a dodnes je vo väzení.

Interview s upírom

Interview s upírom

Interview s upírom

Image Source

​Interview s upírom rozpráva príbeh o novom vzniknutom upírovi a jeho tvorcovi. Tak ako to robievajú upíri, obaja pili krv živých. Možno sa zdá, že v tomto filme nie je čo napodobňovať, ale ako sa hovorí, kde je vôľa, tam je cesta.

Daniel Sterling a jeho priateľka Lisa Stellwage spolu sledovali tento film. Neskôr v noci, o tretej ráno, sa Lisa zobudila a uvedomila si, že na ňu jej priateľ uprene pozerá. Keď sa ho spýtala, prečo to robí, odpovedal: "Zabijem ťa a vypijem tvoju krv." Neskôr v ten deň to aj spravil. Lisu pobodal a vypil jej krv. Napriek tomu, že ju bodol sedemkrát do hrudníka Lisa prežila. Daniel je do dnešného dňa vo väzení.

Nočná mora z Elm Street

Nočná mora z Elm street

Nočná mora z Elm street

Image Source

​Mladiství na ulici Elm nemôžu dobre spať. Má to veľa spoločného so zloduchom Freddym Kruegerom, ktorý navštevuje ich sny každú noc. Málokto by sa inšpiroval takouto vražednou postavou, no Daniel Gonzales nebol ako väčšina ľudí.

Gonzales zavraždil štyroch ľudí a zranil ďalších dvoch v sérii útokov, ktoré sa uskutočnili v priebehu troch dní v septembri roku 2004. Na svoje obete použil nôž. Gonzales priznal, že vždy premýšľal, aké by to bolo byť filmovým darebákom akým je Freddy Krueger. Len niekoľko rokov potom, čo bol uväznený, Gonzalesa našli mŕtveho v jeho väzenskej izbe - zabil sa.

Saw

Saw

Saw

Image Source

Na ​Saw a jeho mnoho pokračovaní sa vždy zniesol spravodlivý podiel kritiky. Ultra-násilné hororové filmy sa sústreďujú okolo hlavného antagonistu, Jigsawa, ktorý je zastúpený zlovestnou bábkou. Jigsaw uniesol rôznych ľudí, ktorí sa dopustili toho, čo považuje za hriechy. Potom ich prinútil zapojiť sa do mučiacich hier. Mnohí kritici hovoria, že násilie a mučenie vo filmoch podporujú násilné tendencie u ľudí, čo sa stalo aj v prípade Matthewa Tinlinga.

Tinling prilákal svojho známeho, bývalého vojaka Richarda Hamiltona, do svojho bytu. Hneď ako prišiel, Tinling ho niekoľkokrát bodol a donútil ho, aby prezradil svoj PIN. Napriek tomu ho to nezastavilo a celkovo Richarda bodol 17 krát. Následne podľa vzoru vo filme Saw VI, mu prerezal miechu a snažil sa ju úplne odstrániť. To spôsobilo paralýzu a bolestivú smrť. Tinlinga odsúdili na minimálne 30 rokov väzenia.

Vreskot

Scream

Scream

Image Source

​Mladí v malom tichom meste Woodsboro zomierali a vinníkom bol maskovaný vrah. Vrah, známy ako Ghostface, terorizoval mesto a jeho ikonický čierny odev a biela maska ​​vyzerali ako obraz The Scream od Edvarda Muncha. Film sa stal hitom a symbolom 90-tych rokov.

Alisson Cambier, 15-ročná dievčina, navštívila len niekoľko dverí od svojho domu 24-ročného priateľa Thierryho Jaradina. Dôvodom návštevy bola výmena videokaziet a malé "poklábosenie". Po chvíli sa Thierry pokúsil dospievajúce dievča zviesť, tá ho však odmietla. Odišiel do vedľajšej miestnosti, obliekol si ikonický čierny plášť a masku a chytil dva kuchynské nože. Do Alisson bodol 30 krát. Keď už bola mŕtva, položil jej telo na posteľ a vložil jej do ruky červenú ružu. Zavolal otcovi, aby sa mu priznal ku svojmu zločinu. Jaradin povedal polícii, že sa inšpiroval filmom Vreskot. Čo je naozaj hrozné, je to, že Jaradin nemal žiadne trestné záznamy a nezistili uňho ani duševnú poruchu.

Najčítanejšie