Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Týchto 15 snímok, ktoré vznikli podľa skutočnej udalosti, uvidíte už v roku 2018!
Zdielať na

Týchto 15 snímok, ktoré vznikli podľa skutočnej udalosti, uvidíte už v roku 2018!

Zdroj: https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345364/Bohemian-Rhapsody

Na ktorý film sa najviac tešíte?

1. The Post

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345375/Post

​Najnovší film Stevena Spielberga rozpráva príbeh novinárov Washington Post a New York Times, ktorí publikovali Pentagonské dokumenty (o účasti USA vo Vietname) začiatkom 70. rokov. V tomto film sa môžeme tešiť na hviezdy ako Meryl Streep, Tom Hanks a Sarah Paulson.

Dátum premiéry: 12. januára

2. 12 Strong

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345374/12-Strong

​Po 11. septembri vyslali do Afganistanu tím špeciálnych jednotiek CIA, nazvaný Task Force Dagger, aby bojovali proti Talibanu. Tento film rozpráva ich príbeh. Uvidíte v ňom Chrisa Hemswortha aj jeho skutočnú manželku Elsu Pataky, spolu s Michaelom Shannonom, Michaelom Peňom a Robom Rigglem.

Dátum premiéry: 19. január

3. Blaze

Blaze, Ben Dickey

Blaze, Ben Dickey

​​V réžii Ethana Hawka, je tento film o živote a smrti country hudobníka Blaza Foleya, ktorého v roku 1989 zavraždili. Páchateľ a Blazeov otec povedali na súde úplne iné verzie toho, čo sa stalo. Vo filme uvidíme Bena Dickeyho, Aliu Shawkat, Sama Rockwella, Steva Zahna a Krisa Kristoffersona.

Dátum premiéry: január 2018 na festivale v Sundance, kino distribúciu ešte oznámia

4. The Catcher Was a Spy

Paul Rudd

Paul Rudd

Isifa

​Paul Rudd stvárnil v novom životopisnom filme Moa Berga, známeho baseballového hráča. Ten počas druhej svetovej vojny spolupracoval s vládou Spojených štátov ako špión.

Dátum premiéry: január 2018 v Sundance, kino distribúciu ešte oznámia

5. The 15:17 to Paris

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345367/1517-Paris

​Pod režisérskou taktovkou Clinta Eastwooda, je táto dráma o troch Američanoch, ktorí zmarili teroristický útok na vlak smerujúci do Paríža v auguste 2015. Predstavitelia týchto troch mužov sú Spencer Stone, Anthony Sadler a Alek Skarlatos. Ďalej tu hrajú Judy Greer, Jenna Fischer a Tony Hale.

Dátum premiéry: 9. február

6. Chappaquiddick

Chappaquiddick

Chappaquiddick

​​V júli 1969, vtedajší senátor Ted Kennedy havaroval so svojim autom do kanála na ostrove Chappaquiddick. Jeho spoločníčka, Mary Jo Kopechne, uviazla vo vnútri a utopila sa, zatiaľ čo Ted utiekol a túto nehodu celých 10 hodín nenahlásil. Kennedy tvrdil, že to bola náhoda, že v tom čase nebol opitý a on a Mary Jo Kopechne nemali sexuálny pomer. V tejto dramatizácií incidentu hviezdia Jason Clark, Kate Mara a Bruce Dern.

Dátum premiéry: 6. apríl

7. Tag

Jeremy Renner

Jeremy Renner

Bontonfilm

​Skupina priateľov už viac ako dve desaťročia vedie medzi sebou hru. Tá sa rozrástla až na celoplošnú aktivitu, ktorá sa koná každoročne vo februári. Ten, kto je "to" z predchádzajúceho roka, sa pokúsi "označiť" jedného z ostatných hráčov, ktorí potom cestujú kdekoľvek po krajine. Ktokoľvek je "to" na konci mesiaca, je "to" aj na budúci rok. Príbeh o ľudských záujmoch prvýkrát publikovali v The Wall Street Journal. Teraz vznikol film, v ktorom hrajú Ed Helms, Jeremy Renner, Hannibal Buress, Jake Johnson, Jon Hamm, Isla Fisher a Rashida Jones.

Dátum premiéry: 15. júna

8. Fighting With My Family

SITA

​Na základe života wrestlingovej zápasníčky Paige (skutočné meno: Saraya-Jade Bevis), táto komédia zaznamenáva jej nástup do ringu až po jej profesionálne zápasenie. Vo filme uvidíme Florence Pugh, Lenu Headey, Nick Frosta, Jacka Lowdena a Vinca Vaughna. Dwayne "Rock" Johnson hrá seba samého.

Dátum premiéry: 14. september

9. Boy Erased

SITA/AP/Dan Steinberg

​Táto dráma, založená na príbehu z roku 2016, je o homosexuálnom synovi baptistického kazateľa, ktorého poslali do programu konverznej terapie. Vo filme si zahrali Lucas Hedges, Russell Crowe, Nicole Kidman, Joel Edgerton a Cherry Jones.

Dátum premiéry: 28. september

10. First Man

Isifa

Tento pravdivý príbeh o misii NASA, ktorá pristála na Mesiaci sa zameriava na Neila Armstronga a jeho vesmírne preteky v 60. rokoch. Armstronga hrá Ryan Gosling, spolu s Claire Foy, Corey Stollom, Kyle Chandlerom, Jasonom Clarkom a Shea Whighamom.

Dátum premiéry: október 12

11. Mary Queen of Scots

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan

​​Saoirse Ronan stvárňuje škótsku panovníčku, po boku Margot Robbie (kráľovná Alžbeta I.), Davida Tennanta a Jacka Lowdena v podaní Lorda Darnleyho, druhého manžela kráľovnej Mary.  Hovorí sa, že jeho smrť pomohla uniknúť kráľovnej z manželstva.

Dátum premiéry: 2. november

12. The Women of Marwen

profimedia.sk

Táto fantazijná dráma je inšpirovaná skutočným neobvyklým príbehom. Potom, čo ho niekoľkonásobne zasiahli pri bitke, fotograf Mark Hogancamp utrpel poškodenie mozgu, ktoré spôsobilo, že mu ostala len veľmi malá spomienka na jeho život. V rámci svojej terapie vytvoril zmenšeninu belgického mesta v čase druhej svetovej vojny a obýval ju bábikami. Mesto pomenoval Marwencol. Vďaka tomu filmu mesto ožije. Môžeme sa v ňom tešiť na Steva Carella, Leslie Mann, Dianu Kruger, Janelle Monae, Eizu González, Gwendoline Christie a Merritt Wever.

Dátum premiéry: 21. november

13. Bohemian Rhapsody

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345364/Bohemian-Rhapsody

​Emmy víťaz Rami Malek si najnovšie zahral samotného Freddieho Mercury, speváka legendárnej kapely Queen. Hviezda seriálu Hra o tróny, Aidan Gillen, stvárnil prvého manažéra kapely a Downton Abbey hrá osobného manažéra Freddieho.

Dátum premiéry: 25. december

14. Hotel Mumbai

Dev Patel, Bafta 2017

Dev Patel, Bafta 2017

profimedia.sk

Film vznikol na základe útokov v roku 2008 na hotel Taj Mahal Palace v Indii. V thrilleri uvidíme Deva Patela, Armie Hammera, Nazanina Boniadi a Jasona Isaacsa.

Dátum premiéry: 2018

15. My Dinner With Hervé

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345376/My-Dinner-Herv%C3%A9

​V tomto HBO filme uvidíme Petera Dinklaga ako Herva Villechaiza, herca, ktorý hral vo filme Tattoo on Fantasy Island. Villechaize si v roku 1993 vzal život a ponechal list na rozlúčku, v ktorom uviedol dôvod, prečo to urobil. Tým mala byť depresia z ťažkých zdravotných problémov. Vo filme ďalej hrajú Andy Garcia, Jamie Dornan a Mireille Enos.

Dátum premiéry: 2018

Najčítanejšie