Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Toto vás prekvapí: 10 obľúbených filmových scén, ktoré samotní herci absolútne nenávidia!
Zdielať na

Toto vás prekvapí: 10 obľúbených filmových scén, ktoré samotní herci absolútne nenávidia!

Diváci občas netušia, aké náročné môže byť samotné natáčanie.

1. Kate Winslet - Titanic

​Zatiaľ čo romantický film o milencoch cestujúcich na najväčšej lodi sa stal klasikou, hviezda Kate Winslet nechová k nemu priazeň. Ako ho sama nazvala, jej nepríjemný americký prízvuk a pochybné konanie jej znemožňujú sledovanie tohto filmu: "Pri každej scéne si poviem. Vážne, takto by som sa zachovala?," priznala Kate. Podobne ako veľa fanúšikov, aj ona má problém s poslednou scénou, kde Rose sľubuje Jackovi, že ho nikdy neopustí.

2. Daniel Stern - Sám doma

Daniel Stern ako jeden z mokrých banditov, terorizoval Kevina v jeho dome. No rovnako ako jeho postava, sám Stern bol vydesený Kevinovou tarantulou. Scéna, na ktorej pavúk dopadol na jeho tvár, je skutočná a točila sa na jednu klapku. Jeho reakcia bola úplne autentická.

3. Andrew Lincoln - Láska nebeská


Lincoln, ktorý neskôr zahviezdil v seriáli Walking Dead, hovorí, že v scéne, v ktorej vyznáva svoje city Keire Knightley, pôsobí ako úchyl: "Moja scéna pri vchodových dverách bola ľahká, musel som len držať karty a tváriť sa zamilovane. No stále som sa pýtal režiséra, či si je istý, že nebudem pôsobiť ako úchyl."

4. Linda Blair - Exorcista

Linda Blair musela počas natáčania nosiť nepohodlnú masku a pritom podala vynikajúci herecký výkon. No priznala, že časť, ktorú najhoršie znášala, súvisela s hráškovou polievkou. Posadnutá diablom zvracia zelenú hmotu, ktorá spôsobila, že aj samotnej Blair bolo skutočne nevoľno. Herca Jasona Millera mala táto zmes zasiahnuť na hrudník, no dopadla mu priamo do tváre. Jeho následná reakcia je tak na 100% skutočná.

5. Sharon Stone - Základný inštinkt


O desaťročia neskôr, ako sa tento thriller po prvý raz odvysielal, Sharon Stone stále s horkosťou spomína na scénu, kde si v miestností plnej policajtov prehadzuje nohy. Herečka v čase natáčania totiž netušila, ako táto scéna v závere bude vyzerať. Sharon priznala, že režisér Paul Verhoeven ju presvedčil, aby si vyzliekla nohavičky, ale povedal, že v scéne budú len "neškodné náznaky". Prvýkrát, keď herečka uvidela finálnu verziu filmu, údajne dala Verhoevenovi facku.

6. Jim Carrey - Grinch

Ak sa každú zimu smejete na obľúbenom filme o zlodejovi Vianoc Grinchovi, tak si skúste predstaviť, aké bolo natáčanie pre jeho predstaviteľa, Jima Carryho. Celá premena na chlpatého, zeleného Grincha trvala hodiny a Carrey hovorí, že sa cítil, akoby bol každé ráno na pľaci zaživa pochovaný. Mal dokonca pri sebe odborníkov, ktorí mu pomohli zvládnuť túto bolesť a nepohodlie.

7. Dakota Johnson - 50 odtieňov sivej

Diváci na celom svete si vychutnávajú romantickú sériu Anastasie Steele a Christiana Greya. Dakota Johnson však uviedla, že natáčanie sexuálnych scén nebolo vôbec romantické. Atmosféra, ktorá vznikla počas nakrúcania nebola údajne vôbec zmyselná a odohrávala sa v nepríjemnom prostredí. Bolo tam veľmi horúco a cítila sa vraj spotene a nepríjemne.

8. Hugh Grant - Láska nebeská

Režisér filmu Richard Curtis si spomína, že Grant bol počas prípravy populárnej tanečnej scény nevrlý a stále zdržoval natáčanie. Čo sa mu nepáčilo? Ukázalo sa, že mu záleží na detailoch: "Pozrite sa, v mojej izbe mám zapnuté rádio, začnem tancovať, dobre. Lenže potom pokračujem v tanci po celom dome, odkiaľ prichádza hudba? A ako to, že sa tak náhle vypne?" pýtal sa Hugh režiséra.

9. Steve Carrell - 40 rokov panic

Počas známej scény, kde Carrellova postava použije vosk na svoje ochlpenie na hrudi, bolo hercovo utrpenie skutočné. Jeho hruď totiž naozaj depilovali a bolestné výbuchy boli ozajstnou reakciou herca. Scéna bola mimoriadne bolestivá, pretože odborník na depilácie na poslednú chvíľu neprišiel a poslal za seba nekvalifikovaného asistenta, ktorý skoro poranil Carrellovu bradavku.

10. Shelley Duvall - The Shining

Počas natáčania tohto klasického hororového filmu bola herečka uväznená vo vlastnej nočnej more: "Musela som plakať 12 hodín denne, celý deň, posledných deväť mesiacov, päť alebo šesť dní v týždni," spomína. Režisér Stanley Kubrick bol perfekcionista, ktorý nútil hercov, aby "pretáčali" jednotlivé scény aj desaťkrát. Slávna scéna s baseballovou palicou zabrala 127 záberov.

Najčítanejšie