Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ženské ikony 70. rokov, ktoré takmer nestarnú a stále o nich počuť!
Zdielať na

Ženské ikony 70. rokov, ktoré takmer nestarnú a stále o nich počuť!

V 70. rokoch minulého storočia Hollywood zaznamenal boom mladých a talentovaných herečiek, ktoré prežili skúšku časom a stali sa z nich legendy filmu.

Barbra Streisand

Táto multitalentovaná herečka a speváčka má na konte celú škálu ocenení ako sú Tony, Oscar, Grammy a Emmy. Začínala ako speváčka a v roku 1968 prišla jej prvá herecká úloha v muzikáli Funny Girl, za ktorú hneď dostala Oscara aj Zlatý glóbus. Naposledy sme ju mohli vidieť vo filme Výlet s mamou po boku Setha Rogena a pripravuje seriál The Politician. Navyše je Barbra jednou z najobľúbenejších speváčok s predajom vyše 68 miliónov kusov albumov.

Olivia Newton John

Olivia sa preslávila Pomádou v roku 1978. Po tomto úspechu sa viac sústredila na svoju spevácku kariéru, aj keď ešte stále účinkovala vo filmoch. Počas jej kariéry získala 4 ceny Grammy a tiež sa zaraďuje medzi jednu z najlepších autoriek planéty!

Goldie Hawn

Goldie očaruje filmový svet od roku 1969. V tom roku dostala svojho jediného Oscara za film Kaktusový kvet. Hrala v 34 snímkach, z ktorých najznámejšie sú Klub odložených žien, Smrť jej pristane a Všetci hovoria: Milujem ťa. V roku 2003 založila Nadáciu Hawn – neziskovú organizáciu, ktorá sa sústreďuje na zlepšenie životných podmienok študentov.

Kim Basinger

Preslávila sa úlohou vo filme L.A. – Utajené skutočnosti, za ktorú získala Oscara v roku 1997. Naposledy ju mohli fanúšikovia nájsť vo filme 50 odtieňov slobody ako Elenu Lincoln, prvú milenku Christiana Greya. V decembri oslávila 64 rokov a môžeme povedať, že na svoj vek vyzerá naozaj úžasne!

Meryl Streep

Meryl sa presťahovala do New Yorku v roku 1975 a vtedy to všetko začalo. Mnohí ju označujú za najväčšiu hereckú hviezdu vôbec. Niet sa čomu čudovať. Hrala až v 82 filmoch a vyhrala 3 Oscary, pričom nominovaná bola neuveriteľných 21 krát! Meryl má 68 rokov a vôbec sa nezdá, že by sa chystala do dôchodku. Práve naopak. Tento rok môžeme čakať dva filmy, v ktorých ju uvidíme, a to Mary Poppins Returns a pokračovanie úspešného muzikálu Mamma Mia! Here We Go Again.

Susan Sarandon

V roku 1975 Susan stvárnila hlavú ženskú úlohu v muzikáli The Rocky Horror Picture Show. Na Oscara bola nominovaná celkovo päťkrát, z čoho raz vyhrala, v roku 1996 za film Mŕtvy muž prichádza. Jej najúspešnejším filmom však stále ostáva Thelma a Louise od režiséra Ridleyho Scotta.

Diane Keaton

Napriek tomu, že sa Diane dostala na svetlo hereckého sveta vďaka filmu Krstný otec, preslávila sa ako múza Woodyho Allena. Ten jej vďaka filmu Annie Hall zaručil jej prvého Oscara. Momentálne je úspešnou spisovateľkou, editorkou, fotografkou a producentkou.

Julie Andrews

Preslávila sa muzikálmi Za zvuku hudby a Mary Poppins. V poslednom čase za sústreďuje aj na dabing pre animované filmy ako napríklad Shrek a Ja, zloduch. Pokiaľ ide o ocenenia, nie je toho málo. Julie vyhrala Oscara, cenu BAFTA, pät Zlatých glóbusov, tri Grammy, dve Emmy, cenu SAGA a Disney Legend Award.

Najčítanejšie