Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najlepšie horory o tínedžeroch: Tieto príbehy vás nenechajú pokojne spať!
Zdielať na

Najlepšie horory o tínedžeroch: Tieto príbehy vás nenechajú pokojne spať!

Byť tínedžerom je pre mnohých už samo o sebe strašné. Ale aké to asi je, keď je o tom natočený hororový film? Prinášame vám dychberúce snímky, ktoré sú o dospievajúcich ľuďoch.

Spoločenstvo vlkov 

Film Neila Jordana je skôr radený do žánru fantasy. Je to prevzatý príbeh o Červenej čiapočke, ktorý tiež varoval pred nebezpečnými mužmi - v rozprávke to bol vlk. Vo filme je hlavnou hrdinkou Rosaleen, ktorú babička tiež varuje pred nebezpečenstvom v lese. Snímka rozpráva svoj príbeh netradičným spôsobom, ktorý si určite vychutnáte.

evropafilmakt.com

​Faunov labyrint 

Príbeh mladej Ofelie sa odohráva počas občianskej vojny v roku 1944. Okrem toho, že jej mama je tehotná s mužom, ktorého Ofelia nemá rada, stávajú sa jej zvláštne veci, ktoré majú zaujímavé zakončenie. Ofelia je totiž presvedčená, že je reinkarnovanou princeznou z akéhosi tajného sveta. Napriek tomu, že je film miestami naozaj strašidelný, môžete si ho pozrieť aj s deťmi.

thatmomentin.com

​Čarodejnica

Debutový film režiséra Roberta Eggersa mal premiéru na prestížnom festivale Sundance. Film je o dospievajúcom dievčati Thomasin, ktorej rodinu vyvrhrli zo spoločenstva, pretože sa modlila k Bohu nesprávnym spôsobom. Tento film má okrem napätej atmosféry aj výborné obsadenie a ak ste milovníkmi hororových snímok, nemôžete si ho nechať ujsť. 

Pozor, hryzie!

Tento stredoškolský horor má v obsadení hneď dve známe herečky - Amandu Seyfried a Megan Fox. Megan v ňom hraje študentku, po ktorej túžia všetci chlapci na škole, no za krásnou tváričkou sa skrýva skutočný diabol. 

theunwatchables.wordpress.com

​Snowtown 

Snímka bola natočená na základe skutočných udalostí, ktoré sa stali v austrálskom meste Snowtown. Mladý Jamie konečne nájde svoj mužský vzor vo svojom novom nevlastnom otcovi, no vôbec netuší, čo je zač. Ten Jamieho predstaví novej partii kamarátov a začnú spolu páchať ohavné zločiny. Existuje dokonca aj kniha, ktorá opisuje tieto udalosti. 

bloodandgutsforgrownups.wordpress.com

​Neon Demon 

Pripravte sa na snímku nabitú mladými modelkami, ktoré sú ochotné urobiť čokoľvek len pre to, aby ostali navždy krásne. To, čo praktizujú však prekračuje hranice normálnosti a záverečná scéna vás bude v snoch prenasledovať ešte dlho.

;

Byzantium: Upírí príbeh 

Gemma Artenton a Saoirse Ronan sú v tomto filme dve mladé upírky, ktoré sa snažia prežiť. Obe sa zoznámia s mužmi, ktorí zmenia ich životy, no každý iným spôsob. Toto je možno trochu iný upírsky príbeh, na aký ste zvyknutí.

madisonmovie.org

​Kmeň

Na škole vládne gang študentov, ktorým násilie nie je cudzie. Aj takto by sa dal popísať ukrajinský film z prostredia internátnej školy, ktorý je celý v znakovej reči, no napriek tomu vás dostane najmä pre svoje rozprávanie príbehu. Tento film nie je vhodný pre slabšie povahy a nechá vás v napätí aj dlho po pozretí. 

25fps.cz

Neutečieš

Démon, ktorý sa prenáša sexom. Na tomto je postavený film Neutečieš. V roku 2015 sa z neho stal fenomén a dokonca niektorí ľudia mali obavy, že sa to môže stať aj v realite. 

mubi.com

​Raw

Ak ste skutočným fanúšikom hororového žánru o filme Raw ste už určite počuli. Predstavte si, čo sa v horore môže stať s mladým dievčaťom, ktoré pochádza z vegetariánskej rodiny a na vysokej veterinárnej škole po prvý raz ochutná surové mäso? Zaručujeme, že vám z niektorých scén v tejto snímke príde zle. 

Najčítanejšie