Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chudoba je niečo, čo dokážeme napraviť! Tvrdí Hugh Jackman a vedie k tomu aj svoje deti!
Zdielať na

Chudoba je niečo, čo dokážeme napraviť! Tvrdí Hugh Jackman a vedie k tomu aj svoje deti!

Hugh Jackman je herec známy najmä ako Wolverine, no je tiež skvelým muzikálovým hercom, čo dokázal v snímkach Bedári alebo Najväčší showman. Prezradil tiež, čo radí svojim deťom a ako sa snaží pomôcť svetu.

Hugh a jeho o 13 rokov staršia manželka Deborra-Lee Furness vedia, že život, ktorý žijú je pre nich niečo, čo väčšina ľudia nemôže mať. Majú spolu dve deti - Oscara, ktorý má 18 rokov a o šesť rokov mladšiu Avu. Obaja sú adoptovaní, nakoľko Deborra a Hugh spolu nemôžu mať deti.

pinterest.com

“Moje deti majú veľa výhod a chcem, aby to vedeli. Majú zodpovednosť pomáhať iným ľuďom. Stále ich upozorňuje na to, aké sú v našej rodine šťastné. Mali se obrovské šťastie. Žijeme v nádherných domoch a na miestach, o ktorých môžu ostatní len snívať,” povedal Hugh.

Trápi ho však stav, v ktorom sa dnešný svet nachádza. “Jeden zo šiestich ľudí na svete nemá prístup k pitnej vode. Nemôžu chápať, ako žijeme,” zdôveril sa so svojimi obavami.

Hugh to videl na vlastné oči pri návšteve Etiópie, kde sa stretol s mladým plantážnikom Dukalem. Inšpirovaný jeho príbehom založil vlastnú pražiarenskú spoločnosť Laughing Man Coffee. Táto organizácia dáva veľkú časť svojho zisku farmárom kávy a podporuje férový obchod.

laughingmanfoundation.org

“Chcem ísť svojim deťom príkladom, najmä čo sa týka charitatívnej činnosti. Chudoba je niečo, čo dokážeme napraviť, je to tiež niečo, čo dokážeme cítiť. Niekedy si myslíme, že by bolo dobré pomôcť podobným ľuďom, no neurobíme nič. Aby sme skutočne zmenili svet, musíme to precítiť,” povedal.

harridailygrind.wordpress.com

Hugha, podľa jeho slov, rovnako vychovávali aj jeho rodičia. Vyrastal v komunite, kde každý pomáhal každému. Po tom, ako jeho otec odišiel do dôchodku, pomáhal ako účtovník rozvojovým krajinám.

today.com

“Nepotrebujem viac peňazí. Som na tom dobre. Ak by som mal vybrať hociktorú moju vlastnosť, ktorú chcem odovzdať ostatným, bola by to nádej. Chcem, aby moje deti boli so mnou na každom kroku,” priznal.

Je vidieť, že Hugh má srdce na správnom mieste a snáď budú jeho deti pokračovať v tom, čo on začal.

Najčítanejšie