Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najlepšie filmové hity 90. rokov! Na ktoré radi spomíname?
Zdielať na

Najlepšie filmové hity 90. rokov! Na ktoré radi spomíname?

V 90. rokoch vznikli mnohé filmové klasiky. Zaspomínajte si spolu s nami, ktoré filmy získali najväčší úspech u divákov a radi sa k nim dodnes vracajú.

Matrix

Film z roku 1999 zaujal mnoho ľudí najmä svojím príbehom. Už od začiatku bolo jasné, že si táto snímka nájde svojich verných fanúšikov. Mal v sebe niečo, čo sme vo väčšine filmov nenašli. 

imdb.com

​Titanic

Kultový romantický film 90. rokov videl snáď každý. Či už ide o mladšie alebo staršie ročníky, rovnako ich chytí za srdce. 

popsugar.co.uk

Austin Powers: Špionátor 

Komédia, ktorá môže niektorým pripadať trochu cez čiaru, sa najmä v Amerike stala veľký hitom hneď, ako dorazila do kín. Nás baví stále rovnako. 

slashfilm.com

​Hokus Pokus 

Nemusíme ani sláviť Halloween, aby sme sa na tomto filme dokázali zabaviť. Hokus Pokus spája humor a skvelé herečky - Sarah Jessicu Parker, Bette Midler a Kathy Najimy. 

vulture.com

Pasca na rodičov

Mladučkú Lindsay Lohan si pamätá snáď každé dieťa narodené v 90. rokoch. Film je zábavný, má uvoľnenú atmosféru a je vhodné si ho pozrieť takmer v každej nálade.

bustle.com

​Rómeo a Júlia 

Režisér Baz Luhrmann spojil Shakespeara s moderným prostredím a vznikol ďalší kultový film s Leonardom DiCapriom, pre ktorého kariéru boli najmä 90. roky veľmi dôležité. 

vanityfair.com

​10 vecí, ktoré na tebe nenávidím 

Ďalší film inšpirovaný hrou od Williama Shakespeara. V tomto si však naše srdcia získal Heath Ledger. ​

bustle.com

Veľké nádeje 

V tejto snímke sa objavili dve z najväčších hviezd 90. rokov - Gwyneth Paltrow a Ethan Hawke. 

imdb.com

​Pravdivá romanca

Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken či Samuel L. Jackson. To sú mená prečo je tento film z roku 1993 klasikou. 

kinomaniak.cz

​Spice World 

Aj dievčenské a chlapčenské spevácke kapely nepochybne patria k 90. rokom. O jednej z nich - Spice Girls, dokonca vznikol aj film. Síce nemá vysoké hodnotenia, no jednoznačne patrí k tomuto odbobiu. 

neogaf.com

Najčítanejšie