Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hviezda Pomády ako ju nepoznáte: Olivia Newton-John prehovorila o užívaní marihuany!
Zdielať na

Hviezda Pomády ako ju nepoznáte: Olivia Newton-John prehovorila o užívaní marihuany!

Zdroj: Facebook

Jej manžel pre ňu pripravoval konopné tinktúry.

Pred rokom musela hviezda filmu Pomáda, Olivia Newton-John, zrušiť celý rad vystúpení pre vážne zdravotné problémy.

Ukázalo sa, že má rakovinu prsníka, ktorá sa následne presunula aj na kosti spodnej časti chrbta. Bolo to už druhýkrát, čo jej za 25 rokov diagnostikovali rakovinu prsníka.

Niekoľko mesiacov po tejto smutnej správe, Olivia natočila video, v ktorom prehovorila o svojom boji. V roku 1992, keď jej prvýkrát diagnostikovali rakovinu, musela pretrpieť deväť mesiacov chemoterapie, čiastočnú mastektómiu a chirurgickú rekonštrukciu prsníka.

Teraz cez Facebook odhalila, že proti rakovine bojovala formou "prirodzenej liečebnej terapie". Neskôr prezradila, že bolesť zvládla najmä vďaka lekárskej marihuane. "Úroveň bolesti bolo to najťažšie, čo som musela pretrpieť," povedala v otvorenom rozhovore. "Snažila som sa pracovať, ale bolo to dosť náročné," pokračovala.

www.shared.com

​Austrálska hviezda odhalila, že túto zázračnú rastlinu pre ňu pestoval jej manžel, John Easterling. "Z konope pre mňa vyrábal tinktúry, aby mi pomohol bojovať proti bolesti," povedala.

Napriek tomu, že v Spojených štátoch je to nezákonné, existuje veľa štúdií, ktoré ukázali, že kanabis skutočne robí zázraky pri chronickej bolesti. "Je mimoriadne užitočný pri tlmení bolesti," povedal Jordan Tishler, odborník na lekársku marihuanu. "Viaceré štúdie ukazujú, že keď porovnávate opiáty a marihuanu, s bolesťou bojujú porovnateľne, ale marihuana je oveľa bezpečnejšia."

Našťastie pre Oliviu, v roku 2016 boli niektoré formy lekárskej marihuany v jej domovskej krajine, Austrálii, legalizované.

Najčítanejšie