Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tieto filmy sa určite oplatí vidieť: Nesú v sebe silné posolstvo!
Zdielať na

Tieto filmy sa určite oplatí vidieť: Nesú v sebe silné posolstvo!

Film, ako ktorékoľvek iné dielo, vám dokáže zmeniť pohľad na svet. Čím skôr tieto snímky uvidíte, tým skôr vám zmenia život pre odkazy, ktoré vo vás zanechajú.

Stratené v preklade

Film je o starnúcom hercovi, ktorý sa zoznámi s mladou ženou počas natáčania reklamy na whisky v Japonsku. Obaja prežívajú vlastné krízy, cez ktoré sa snažia navzájom dostať a popri tom spoznávajú Tokyo. 

plotandtheme.com

​Precitnutie v Garden State 

Aj táto snímka je o hercovi, no o čosi mladšom. Do svojho rodného mesta prichádza pre pohreb svojej matky. Netuší však, že tu nájde lásku, starých priateľov a rodinnú drámu. Popritom sa pýta sám seba, či kariéra, ktorú si zvolil je preňho tá pravá. 

bustle.com

Zábavný park 

Namiesto toho, aby mladý James cestoval po Európe, rozhodne sa, že pred nástupom na univerzitu bude brigádovať v zábavnom parku. Tu spozná dievča menom Em, ku ktorej začne prechovávať city. Tento film v sebe nesie odkaz, aké dôležité sú v našom živote priateľstvá a vzťahy. 

smithsverdict.com

Diabol nosí Pradu

Na prvý pohľad je to film o móde, no nesie v sebe správu pre dnešnú mladú generáciu. Konkrétne to, že kariéra nie je to najdôležitejšie v živote, len na to musí prísť každý sám. 

glamour.com

50/50

Keď sa mladý reportér dozvie, že má rakovinu, začne prehodnocovať svoj život a vzťahy s rodinou. Má totiž 50% šancu na prežitie. Začne rozmýšľať nad tým, koľko času mu ostáva a ako ho prežije. 

http://emojiry.com

​Frances Ha

Ešte pred Lady Bird natočila Greta Gerwig film Frances Ha, ktorý z časti napísala a aj v ňom hrala. Je to film o mladej tanečnici, ktorá nevie, čo má v živote robiť. Keď ju jej kamarátka vysťahuje z ich spoločného bytu, rozhodne sa cestovať nielen po Amerike, ale zavíta aj do Paríža. 

collider.com

​Dobrý Will Hunting 

Snímka o tom, že riskovať v živote sa často oplatí, poukazuje na to, že v každom z nás sa ukrýva nejaký talent, o ktorom ani sami netušíme. 

imdb.com

​Brooklyn 

Saoirse Ronan tu hrá mladú ženu, ktorá sa presťahuje z Írska do Ameriky, pre lepšie príležitosti. Tento film divákom ukazuje mladú ženu, ktorá sa snaží prežiť, zlepšovať sa a popritom nachádza lásku. 

youtube.com

​Srdcu nerozkážeš 

Táto romantická komédia vás naučí niečo o kultúrnych rozdieloch vo vzťahoch, ale tiež o mladých ľuďoch a o tom, ako tieto problémy dnešnej doby vnímajú. Film je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali komikovi Kumailovi Nanjianimu.

letterboxd.com

​Náhodná známosť

Po známosti na jednú noc ostane Donna tehotná a rozhodne sa ísť na potrat. Ten jej naplánujú na sviatok sv. Valentína. Napriek tomu, že ide o ťažkú tému, je tento film považovaný za komédiu, ktorá rieši reálne dospelácke problémy. 

time.com

​Pravá blondýnka 

Elle Woods predstavuje správny príklad pre ženy, ktoré sa niekedy cítili podcenené. Ukazuje, že ak niečo veľmi chceme, musíme silno pracovať na tom, aby sme to dosiahli. 

themarysue.com

​Lietam v tom 

Anna Kendrick sa touto úlohou preslávila. Hrá tu čerstvú absolventku, ktorá vymyslí systém na vyhadzovanie ľudí cez videohovor. Počas toho, ako pracuje so svojím mentorom, uvažuje nad tým, čo vlastne o živote vie. 

imdb.com

​La La Land

Ten, kto tento muzikál videl vie, prečo sa objavil na tomto zozname. Ukazuje vzťah vo veľmi reálnom svetle a tiež aj to, ako ambície dokážu zmeniť človeka.

imdb.com

500 dní so Summer 

Tento melancholický príbeh o nátlaku pri hľadaní tej pravej dokazuje, že niektorí ľudia si jednoducho nie sú súdení. 

ghostinthemachine.net

Najčítanejšie