Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Píšu básne, pomáhajú charite a plnia si sny! Aj toto robia hviezdy z Harryho Pottera v súčasnosti!
Zdielať na

Píšu básne, pomáhajú charite a plnia si sny! Aj toto robia hviezdy z Harryho Pottera v súčasnosti!

Vo filmoch o mladom čarodejníkovi sa za tie roky vystriedali destiatky talentovaných hercov, ktorých kariéra stále pokračuje. Kde skončili najväčšie hviezdy z filmov o Harrym Potterovi?

Daniel Radcliffe 

Daniel už navždy ostane "chlapcom, ktorý prežil". To však neznamená, že by nemohol skúšať nové úlohy, práve naopak. Od skončenia Harryho Pottera sa objavil hneď v niekoľkých žánroch ako sú horory (Žena v čienom, Horns), romantické komédie (What If) či životopisy (Zbav sa svojich miláčikov). V posledných rokoch sme ho mohli zhliadnuť ako Igora v snímke Victor Frankenstein a v pokračovaní snímky Podfukári. Filmových kritikov zasa ohúril jeho nezávislý film Swiss Army Man. Daniel to skúšal aj na javisku. Na Broadwayi sa už objavil v dvoch inscenáciách. Popri tom všetkom sa stíha venovať charite a písať básne.

Rupert Grint 

Po tom, čo hral Rupert vysnívaného najlepšieho kamaráta nás všetkých, sa pustil do nezávislých projektov. Medzi nimi bola aj historická dráma z obdobia II. svetovej vojny - Kríž cti. Objavil sa tiež v snímke s názvom Enemy of Man a komédii Moonwalkers. Rovnako ako Daniel, aj on to skúšal i v divadle. 

Emma Watson

Po natáčaní Harryho Pottera sa Emma rozhodla dokončiť si vysokoškolské vzdelanie. Ukončila ho na prestížnych univerzitách Brown a Oxford. Z anglickej literatúry mala štátnice v roku 2014. Ešte pred tým, v roku 2012, hrala vo filme Ten, kto stojí v kúte a o rok na to v snímke Sofie Coppoly - Bling Ring: Ako VIP-ky. Veľkým krokom v pred bol určite film Noe. Po ňom nasledoval očakávaný muzikál Kráska a zviera. Emma bola tvárou rôznych kampaní pre módne domy. Medzi nimi nájdeme Burberry či Lancôme. Stala sa tiež ambasádorkou pre rovnosť pohlaví v OSN.

Tom Felton 

Všetci ho nenávideli a milovali zároveň. Tomovi sa po Harrym Potterovi darí rovnako ako jeho kolegom. Do jeho filmografie patrí horor Izba mŕtvych, Zrodenie Planéty opíc, Belle či V tajnosti. V roku 2015 režíroval dokument Tom Felton Meets the Superfans, kde sa stretáva s najvernejšími fanúšikmi Harryho Pottera a snaží sa prísť na to, prečo sú niektorí ľudia takí naviazaní na tieto knihy a filmy. Tom je tiež muzikantom, nahral už štyri piesne.

Matthew Lewis

Treba priznať, že čas bol k Matthewovi veľmi milosrdný. Stal sa z neho muž, ktorý má pred sebou veľmi sľubnú kariéru. Po skončení Harryho Pottera to skúšal v niekoľkých seriáloch a neskôr sa presunul do divadla. V roku 2016 sa objavil v romantickej komédii Predtým, ako som ťa spoznala. Momentálne sa na neho môžeme tešiť vo filme Terminal po boku Margot Robbie. Rovnako ako Emma, aj on si dokončil vysokú školu a tento rok sa stihol už oženiť. 

Bonnie Wright 

Po skončení Harryho Pottera sa Bonnie rozhodla splniť si svoj sen a prihlásila sa na filmovú školu so zameraním na písanie a réžiu. Na hranie však nezabudla. Vidieť sme ju mohli v rôznych nezávislých filmoch, rovnako aj v divadle. V roku 2012 mal na festivale v Cannes premiéru jej debutový film, ktorý sama napísala aj režírovala - Separate We Come, Separate We Go. Odvtedy si založila vlastnú produkčnú spoločnosť, ktorá sa venuje natáčaniu krátkych filmov a videoklipov. 

Domhnall Gleeson

Síce v Harrym Potterovi nebol až tak často, ako by niektorí chceli, no jeho kariéra rastie nezadržatelným tempom. Začalo to v roku 2012 filmom Anna Karenina a pokračovalo snímkou Lásky čas. Nasledovala komédia Frank, sci-fi Ex Machina, Brooklyn, Revenant a akoby toho nebolo málo, objavuje sa aj v najnovších Star Wars filmoch. V budúcnosti má naplánovaných niekoľko projektov, na ktoré sa môžeme už teraz tešiť. 

medmind.co.uk

Súvisiace články

Najčítanejšie