Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Forrest Gump v mnohých scénach klamal svojich divákov! Čo všetko ste o filme nevedeli?
Zdielať na

Forrest Gump v mnohých scénach klamal svojich divákov! Čo všetko ste o filme nevedeli?

Táto americká klasika sa zrodila v roku 1994. Inšpirovaná bola rovnomennou knihou od Winstona Grooma a filmu sa režijne ujal Robert Zemeckis. Toto všetko ste už asi vedeli. Čo však ukrýva tento legendárny film?

Jeden z Forrestových vojnových priateľov bol Bubba, ktorý mal sen, že sa stane kráľom v obchodovaní s krevetami. Po tom, čo Bubba zomrel vo Vietname, sa Forrest rozhodol, že splní tento sen na uctenie si Bubbovej pamiatky. Aj v skutočnosti má Bubba Gump Shrimp Company reštaurácie po celých Spojených štátoch. Môžete ich nájsť aj v Číne, Japonsku, Malajzii či Mexiku. Táto sieť reštaurácii vznikla až po tom, čo bol film v kinách.

tettybetty.com

Záznam, ktorý bol použitý počas vyznamenávania Forresta Gumpa za jeho odvahu vo Vietname je skutočný. Pochádza z roku 1968 a Forrestova hlava bola počítačovo dorobená na telo Sammyho L. Davisa, ktorý v skutočnosti dostal medailu od prezidenta Lyndona Johnsona. 

tettybetty.com

​Vojnové scény, ktoré sa mali odohrávať vo Vietname, nakrúcali na golfovom ihrisku. Všetko ostatné je dorobené počítačovo. 

tettybetty.com

​Jenny, dievča, ktoré bolo Forrestovou životnou láskou, zomrelo len rok po tom, čo sa vzali. Vo filme sme sa nedozvedeli, čo za vírus ju zabil, no istými náznakmi je divák vedený k tomu, aby uveril, že to bol AIDS, nakoľko sa príbeh odohráva aj v 80. rokoch. Autor knihy mal v tom však jasno a v pokračovaní napísal, že Jenny zomrela na hepatitídu typu C, ktorú dostala v čase, keď užívala drogy. 

pinterest.com

​Keď sme pri Jenny, herečka Robin Wright, ktorá ju vo filme hrala, mala počas scény v klube, kde spieva úplne nahá, silnú nádchu a aj napriek tomu, že bola celý natáčací deň bez oblečenia, podala veľmi dobrý výkon. 

factinate.com

​Tom Hanks nebol jediný herec, ktorému ponúkli rolu Forresta Gumpa. Uchádzali sa o ňu aj John Travolta či Bill Murray. Travolta dodnes tvrdí, že ľutuje rozhodnutie, že túto úlohu nakoniec neprijal. 

moma.org

​Herec, ktorý vo filme hral Elvisa bol v skutočnosti Kurt Russell, no v záverečných titulkoch ho nespomenuli. 

youtube.com

​Bol to Tom Hanks, kto vo filme bežal po väčšinu času, ale na dlhé trate režisér využíval Tomovho brata Jima, ktorý mal s behom viac skúseností. Podoba pomohla a nemuseli hľadať dabléra. 

tettybetty.com

​Lavička, na ktorej Forrest sedí počas rozprávania svojho príbehu je príliš slávna a mesto Savannah sa bálo, že by ju mohlo zničiť počasie, tak ju premiestnili do miestneho múzea. 

cheatsheet.com

​Herečka Sally Field, ktorá hrala Forrestovu mamu, je len o niekoľko rokov staršia než Tom Hanks.

cheatsheet.com

​Po tom, čo bol film v kinách, spisovateľ Winston Groom napísal pokračovanie príbehu o Forrestovi Gumupovi, do ktorého napísal: Nikdy nedovoľte, aby sa z vašej knihy stal film. Urobil tak pre to, že mu vo filme nedali vôbec žiadne poďakovanie a nikto nevedel, že bol film natočený podľa jeho knihy. Winstonovi Groomovi dokonca nikto nepoďakoval ani v súkromí. 

amazon.in

Najčítanejšie