Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveriteľná premena Margot Robbie: Pozrite, ako z nej urobili kráľovnú Alžbetu!
Zdielať na

Neuveriteľná premena Margot Robbie: Pozrite, ako z nej urobili kráľovnú Alžbetu!

Zdroj: www.popsugar.com

Za každým kostýmom stojí množstvo hodín.

Pred štyristo rokmi to bola práve kráľovná Alžbeta I, ktorá udávala trendy v móde. Všetko od jej vlasov až po obočie mala starostlivo upravené a extravagantné. Premenu Margot Robbie do úlohy kráľovnej uvidíme v novom historickom epose Josie Rourke - Mária, kráľovná škótska.

Prenesenie dávnej doby do súčasnosti je vždy náročné. "V alžbetinskom období si ženy vytrhávali obočie a prednú časť vlasov, pretože sa vtedy považovalo za krásne, keď mali ženy vysoké čelo a takmer žiadne obočie," povedala vedúca oddelenia účesov a make-upu, Jenny Shircore. "Alžbeta mala prirodzene vysoké čelo a práve ona diktovala módu tým, ako vyzerala. Samozrejme, jej črty boli veľmi odlišné od Margot a to bola pre nás výzva. Keď pracujete s herečkou, ktorá má husté, krásne tvarované obočie, musíme sa ho zbaviť, aby ste dosiahli autentický pocit daného obdobia."

Zaujímavým faktom bolo aj množstvo farby na vlasy, ktoré maskéri spotrebovali na obočie kráľovnej Márie I. Tú si vo filme zahrala Saoirse Ronan. Nech ide o akúkoľvek postavu filmu, vždy je veľmi náročné natočiť dobový film a práve oddelenie kostýmov o tom vie povedať najviac.

Filmový trailer k filmu nájdete tu:

Film Mária, kráľovná škótska má na Slovensku premiéru 7.2.2019.

Súvisiace články

Najčítanejšie