Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takmer prišiel o najväčšiu rolu svojho života! Robert Downey Jr. vie, aké je to byť na dne
Zdielať na

Takmer prišiel o najväčšiu rolu svojho života! Robert Downey Jr. vie, aké je to byť na dne

Zdroj: heightline.com

Robert Downey Jr. bol zlým chlapcom Hollywoodu. Užívanie alkoholu a rôznych drog mu vôbec nie je cudzie, a preto stratil takmer všetko.

Neuveriteľných 50 miliónov dolárov dostal Robert Downey Jr. za úlohu vo filme Avengers v roku 2012. Teraz je tretím najbohatším hercom na svete. To sa však vôbec nemuselo stať. Môže za to jeho búrlivá minulosť.

nytimes.com

Režisér Iron Mana–Jon Favreau, musel doslova bojovať, aby presvedčil štúdio Disney, že Robert je ten pravý pre túto rolu. To, že štúdio nakoniec súhlasilo bol obrovský risk, ktorý sa však vyplatil. Príbeh Robertovej závislosti je však veľmi smutný. 

source.superherostuff.com/movies

Závislým sa stal už vo veku 8 rokov, kedy ho nelegálnymi drogami zásoboval jeho vlastný otec. Bol niekoľkokrát uväznený za prechovávanie heroínu a kokaínu a taktiež za vlámanie sa do cudzieho domu, v ktorom zaspal so zbraňou. Spoločnosti neskôr odmietali poisťovať filmové projekty, na ktorých sa podieľal aj Robert. Vyhodili ho zo seriálu Ally McBeal a hneď potom nasledovalo ďalšie zatknutie. 

ladbible.com

Od roku 2003 však drogy neužíva. Jon Favreau zabodoval u majiteľov štúdia tým, že Robertov život je veľmi podobný životu Tonyho Starka. "Každý vedel, že je talentovaný. Počas toho, ako som prechádzal scenárom na Iron Mana, som zistil, že ich životy sú podobné v dobrom aj v zlom. A ukázalo sa, že príbeh Iron Mana bol skutočne príbehom Roberta. Mojou úlohou, ako režiséra, bolo urobiť najkreatívnejšiu voľbu a teraz je svet Marvelu najväčšou franšízou na svete," povedal Jon. 

lwlies.com

Robert nemal nikdy problém rozprávať o svojej drogovej minulosti otvorene. "Povedal som si, že toho mám dosť. Vyhľadal som pomoc. Nie je ťažké prekonať tieto problémy, ťažké je rozhodnúť sa to urobiť," priznal sa Robert. Niet lepšieho herca, ktorý by sa hodil do úlohy Tonyho Starka a aj vďaka tomu je Robert bez drog už taký dlhý čas.

Najčítanejšie