Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Toto sú tie najikonickejšie filmové páry a snímky o láske!
Zdielať na

Toto sú tie najikonickejšie filmové páry a snímky o láske!

Ktorý pár ste si najviac obľúbili?

Na svätého Valentína sa snažíme tráviť čas so svojím partnerom, vychutnať si dobrú večeru, alebo mať príjemnú prechádzku. Pokiaľ však nie sme momentálne vo vzťahu, netreba sa trápiť. Tento deň môžeme stráviť napríklad sledovaním romantických filmov. My sme pre vás pripravili zoznam, z ktorého veríme, že si vyberie každý to svoje.

Kate Winslet a Leonardo DiCaprio

www.vogue.cz

​Kate Winslet a Leonardo DiCaprio budú navždy známi ako Rose a Jack z filmu Titanic, ktorý v roku 1998 získal rekordných 11 Oscarov. Dvojica, ktorá sa už viac ako 20 rokov priatelí, sa znovu stretla pred kamerami v roku 2008 v snímke Núdzový východ, kde si zahrala mladý americký pár, ktorý sa potýka s tiesnivou konformitou predmestí päťdesiatych rokov.

Amy Adams a Christian Bale

www.vogue.cz

​Dvojica Amy Adams a Christian Bale získala tri nominácie na Oscara. V roku 2010 dokonca Bale získal cenu za film Fighter a v roku 2013 za film Špinavý trik. Naposledy sa títo herci stretli v úlohe manželov v biografickej snímke Vice o živote amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho, ktorý je tento rok nominovaný na Oscara.

Emma Stone a Ryan Gosling

www.vogue.cz

​V roku 2016 spolu hrali v Oscarovom filme La La Land, pričom Emma Stone získala Oscara a Ryan Gosling bol nominovaný. Nebola to však ich prvá spolupráca. Dvojica si zahrala zamilovaný pár v snímke Bláznivá, hlúpa láska v roku 2011 a o dva roky neskôr hrali v kriminálnom filme Lovci gangstrov.

Jennifer Lawrence a Bradley Cooper

www.vogue.cz

Jennifer Lawrence a Bradley Cooper sa spolu na obrazovkách objavili v roku 2012 vo filme Terapia Láskou, v čiernej romantickej komédii, ktorá vyniesla Jennifer Lawrence Oscara za najlepšiu herečku. Táto dvojica však v skutočnosti začala spolupracovať oveľa skôr, a to na dlho odkladanom filme Serena, ktorý zamieril do kín v roku 2014 a zachytával novomanželský pár počas americkej finančnej krízy v tridsiatych rokoch. Spolu s Amy Adams a Christianom Baleom hrali aj v komédii Špinavý trik.

Meg Ryan a Tom Hanks 

www.vogue.cz

​Kráľom a kráľovnou romantických komédií sú rozhodne Tom Hanks a Meg Ryan. Spolu hrali dokopy v štyroch filmoch, vrátane nadčasovej klasiky Samotár v Seattli a Láska cez internet. Ich najnovším projektom bol v roku 2015 film Ithaca, presne na 25. výročie ich prvej spolupráce na filme Joe verzus sopka.

Drew Barrymore a Adam Sandler

www.vogue.cz

​Prvýkrát si získali divákov vo filme z roku 1998 Pieseň pre nevestu. Ich bezprostredné súhru sme potom znovu mohli vidieť v roku 2004 v dojemnom filme 50x a stále po prvý raz. O desať rokov si zahrali opäť v romantickej komédii Dovolenka za trest.

Julia Roberts a Richard Gere

www.vogue.cz

​Keď Julia Roberts v roku 1990 prijala rolu hollywoodskej prostitútky Vivian v klasickej snímke Pretty Woman, získala okamžite nielen hviezdny status, ale tiež sa tak začalo celoživotné priateľstvo s jej hereckým kolegom Richardom Gereom. Ich partnerstvo sa ukázalo byť také úspešné, že si ho zopakovali vo filme Nevesta na úteku v roku 1999 a Richard nedávno naznačil, že sa možno rysuje ďalšia spolupráca.

Kristen Stewart a Jesse Eisenberg

www.vogue.cz

​Hoci Kristen Stewart preslávil románik s Robertom Pattinsonom, nového hereckého partnera našla v Jessem Eisenbergovi. Po prvý raz spolu hrali v komédii Zábavný park a neskôr spolupracovali na akčnom filme American Ultra. Naposledy sa objavili vo filme Woodyho Allena, Café Society. 

Helena Bonham Carter a Johnny Depp

www.vogue.cz

​Herci, ktorí sú obaja známi svojimi bláznivými rolami, spolupracovali na siedmich filmoch, z ktorých niekoľko režíroval Tim Burton. Medzi ne patria filmy ako Charlie a továreň na čokoládu, Mŕtva nevesta, Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street a Alica v krajine zázrakov.

Najčítanejšie