Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Osudové chyby: 15 hercov, ktorí odmietli úlohy v kultových filmoch!
Zdielať na

Osudové chyby: 15 hercov, ktorí odmietli úlohy v kultových filmoch!

Zdroj: www.cosmopolitan.com

Keby neodmietli tieto filmy, ich kariéra mohla ísť celkom iným smerom.

Je ťažké si predstaviť kultové filmy bez ich hlavných predstaviteľov. Ako by vyzeral Titanic bez Kate Winslet, či Pravá blondínka bez Reese Witherspoon?

Mnohí známi herci si nechali ujsť príležitosť zažiariť v snímkach, ktoré mohli vystreliť ich kariéru do výšin. Zaujíma vás, ako mohli vyzerať vaše obľúbené filmy, keby sa niektorí herci rozhodli inak?

Anne Hathaway - Alison (Katherine Heigl) v Nabúchaná

www.cosmopolitan.com

​Hathaway odmietla hrať vo filme Nabúchaná pre príliš explicitnú scénu pôrodu. "Keďže som nezažila materstvo na vlastnej koži, nebola som si istá, ako by som zahrala túto postavu," povedala.

Charlie Hunnam - Christian Gray (Jamie Dornan) v 50. odtieňoch

www.cosmopolitan.com

​Hunnam odmietol hrať v populárnom trojdielnom filme 50 odtieňov, lebo sa mu to krylo s natáčaním seriálu Sons of Anarchy a filmom Crimson Peak. „V mojom živote sa naraz dialo veľa osobných vecí, ktoré ma emocionálne rozrušili. Dostalo sa to do takého bodu, že som mával záchvaty paniky.“

Christina Applegate - Elle Woods (Reese Witherspoon) v Pravej blondínke

www.cosmopolitan.com

​Applegate priznala, že dostala scenár k filmu Pravá blondínka tesne po dokončení show Ženatý so záväzkami a bála sa, že Elle Woods sa príliš podobá na jej postavu zo seriálu. "Mala som strach z toho, že sa opakujem," povedala a dodala: "Aká som bola hlúpa, že?"

Emily Blunt - Black Widow (Scarlett Johansson) v Iron Man 2

www.cosmopolitan.com

​Z Emily Blunt sa skoro stal jeden z členov klanu Avengerov, keď jej ponúkli postavu Čiernej vdovy. No osud to zariadil inak, že pre natáčanie filmu Gulliverove cesty musela túto rolu odmietnuť. "Je škoda, že som si musela vybrať jedno alebo druhé. No pre zachovanie vlastného zdravého rozumu som mohla prijať len jednu rolu.“

Emma Stone - Neznáma postava v Ghostbusters

www.cosmopolitan.com

​Keď vyšlo najavo, že sa bude natáčať film Ghostbusters v ženskom zložení, mnohí si priali, aby jednou z predstaviteliek bola práve Emma Stone. Napriek tomu, že jej táto rola bola ponúknutá, ona ju odmietla. Dôvodom bolo to, že len tesne predtým dokončila natáčanie franšízy Amazing Spider-Man a nebola pripravená na ďalší veľký projekt. "Scenár bol naozaj zábavný," povedala. „No pre mňa neprišiel v správny čas, potrebovala som si na chvíľu oddýchnuť.“

Emma Watson - Mia (Emma Stone) v La La Lande

www.cosmopolitan.com

Dve Emmy, no každá iná. Watson mala pôvodne hrať v muzikáli nominovanom na Oscara, La La Land, no musela odmietnuť, pretože práve natáčala film Kráska a zviera. "Vedela som, že mám mnohé povinnosti v Londýne a tri mesiace spevu pred sebou a tak som sa rozhodla, ako som sa rozhodla. Z časového hľadiska to bolo jednoducho nemožné," povedala.

Gwyneth Paltrow - Rose Dewitt Bukater (Kate Winslet) v Titanicu

www.cosmopolitan.com

​Gwyneth Paltrow nerada hovorí o tom, ako odmietla ikonickú postavu Rose v Titanicu. "Moja mama ma zabije, že o tom hovorím, vraj to dámy nerobia," povedala Paltrow. „No svoju minulosť nezmením,“ dodala.

Hugh Jackman - James Bond (Daniel Craig) v Casino Royale

www.cosmopolitan.com

​Jackman priznal, že keď sa pátralo po novom Jamesovi Bondovi po Pierceovi Brosnanovi dostal telefonát s otázkou, či má záujem. Nemal. „Mal som pocit, že nové scenáre sú neuveriteľné a bláznivé, a podľa mňa by mali byť odvážnejšie a reálnejšie,“ povedal. „Tiež som sa obával, že medzi Bondom a X-Menom, už nebudem mať priestor na iné veci.“

Jake Gyllenhaal - Rick Flag (Joel Kinnaman) v Jednotke samovrahov

www.cosmopolitan.com

​Po tom, čo Tom Hardy pre nabitý rozvrh odmietol hrať vo filme Jednotka samovrahov, Warner Bros údajne oslovili Jakea Gyllenhaala. Bohužiaľ, odmietol aj on.

Jennifer Lawrence - Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) v Ôsmych hrozných

www.cosmopolitan.com

​Režisér Quentin Tarantino povedal, že sa s Jennifer stretol, aby prediskutovali film Osem hrozných, no nezabralo to. "Myslím si, že bola len zdvorilá," povedal. „Mala strašne veľa práce a nebolo možné, aby si našla čas na toto natáčanie.“ Jennifer Jason Leigh však túto rolu prijala a získala tak svojho prvého Oscara.

Lindsay Lohan - Jade (Heather Graham) Vo štvorici po opici

www.cosmopolitan.com

​V roku 2009 sa šírilo, že Lindsay Lohan si nechala ujsť úlohu striptérky Jade vo filme Vo štvorici po opici. O niekoľko rokov neskôr to však režisér Todd Phillips vyvrátil: "Úprimne povedané, Lindsay bola príliš mladá na túto postavu. Ľudia si z nej radi robia srandu, že nevidela potenciál v tomto filme. No v skutočnosti sa jej scenár veľmi páčil. Išlo však o jej vek.“

Mark Wahlberg - Skrotená hora

www.cosmopolitan.com

​Wahlberg povedal, že čítal scenár k filmu Skrotená hora a trochu ho to vystrašilo. „Bolo to veľmi grafické a opisné,“ priznal sa. "Režisérovi som odpovedal: Páčiš sa mi a si talentovaný chlapík, môžme sa o tom porozprávať viac... No našťastie sme to neurobili." Napokon vo filme hrali Jake Gyllenhaal a Heath Ledger, ktorí dostali nomináciu na Oscara.

Reese Witherspoon - Sidney Prescott (Neve Campbell) vo Vreskote

www.cosmopolitan.com

​Spočiatku mala Drew Barrymore hrať postavu Sidney, no zmenila svoj názor a vybrala si rolu Casey, ktorú zavraždia v úvodných minútach. Ponuka tak prešla na Reese Witherspoon, ktorá však tiež odmietla. Napokon túto slávnu rolu prijala Neve Campbell.

Will Smith - Neo (Keanu Reeves) v Matrixe

www.cosmopolitan.com

​​Smith odmietol hlavnú postavu Nea vo filme Matrix, ktorú neskôr prijal Keanu Reeves. „Len veľmi zriedkavo to hovorím, ale urobil som chybu... Na začiatku som nevidel ten potenciál, ktorý tento film mal. Keenu Reeves bol odo mňa šikovnejší.“ O niekoľko rokov neskôr Smith odmietol hrať vo filme Divoký Django, kde sme následne mohli vidieť Jamieho Foxxa. Povedal, že podľa neho mal byť tento film o láske a nie pomste.

Julia Roberts - Viola (Gwyneth Paltrow) v Zamilovanom Shakespeareovi

www.cosmopolitan.com

Herec Simon Callow, ktorý hral sira Edmunda Tilneyho vo filme Zamilovaný Shakespeare, prezradil, že všetko mohlo vyzerať úplne inak. Namiesto Gwyneth Paltrow a Josepha Fiennesa, boli tieto role pôvodne ponúknuté Julii Roberts a Danielovi Dayovi-Lewisovi. 

Najčítanejšie