Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Je medzi nimi rivalita? Týchto 10 súrodeneckých dvojíc prerazilo vo svete Hollywoodu!
Zdielať na

Je medzi nimi rivalita? Týchto 10 súrodeneckých dvojíc prerazilo vo svete Hollywoodu!

Zdroj: Pinterest

Preraziť v Hollywoode nie je jednoduché. No týmto 10 súrodencom sa to podarilo.

Ben a Casey Affleckovci

www.digitaltrends.com

​Ben má za sebou dlhú a úspešnú kariéru herca, producenta a režiséra, počnúc jeho scenárom za ktorý získal Oscara za film Dobrý Will Hunting. Úspešnú kariéru má aj dnes, medzi najpopulárnejšie snímky patria Stratené dievča, Argo, Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti a mnoho ďalších. Jeho mladší brat Casey má tiež stúpajúcu hviezdu, vďaka úlohám vo filmoch ako Dannyho jedenástka, Stratené dievča a za výkon vo filme Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom získal nomináciu na Oscara. Jeho posledný film, Miesto pri mori, získal mnohé ocenenia.

Maggie a Jake Gylennhaalovci

www.digitaltrends.com

Zdá sa, že Jake má talent na výber skvelých, výstredných rolí, vrátane jeho práce vo filmoch ako Donnie Darko, Sliedič, Bojovník, a samozrejme za film Skrotená hora získal Oscara. Jeho otec Stephen je filmový režisér a matka Naomi je filmová producentka a scenáristka. Preto nie je žiadnym prekvapením, že obaja súrodenci sa pohybujú v showbiznise. Sestra Maggie sa objavila po boku svojho brata vo filmoch Donnie Darko, Sekretárka, Temný rytier a Zmätok v duši. Za posledne menovanú snímku bola nominovaná na Oscara.

John a Joan Cusackovci

www.digitaltrends.com

John Cusack je najznámejší pre svoje role v Povedz niečo... a v ikonickom filme Šestnásť sviečok. No za sebou má mnoho obľúbených filmov, akými sú napríklad Sex, dievčatá, čokoľvek, Jasný terč, V koži Johna Malkovicha alebo komédiu To bol teda zajtra žúr. Jeho staršia sestra Joan dostala nominácie na Oscara za dva filmy, a to Podnikavé dievča a Svadba naruby. Naposledy ju diváci mohli vidieť v seriále Shameless, za ktorý získala nomináciu na cenu Emmy päť rokov po sebe.

Chris a Liam Hemsworthovci

www.digitaltrends.com

Týchto súrodencov si ľudia občas mýlia, pretože sa na seba mimoriadne podobajú. Obaja herci z Austrálie žnú úspech. Chrisa poznáme najmä pre jeho postavu Thora vo franšízach od Marvel Studios, no zažiaril aj v Star Treku a snímkach Chata v horách, Snehulienka a lovec, Útok na Spojené štáty a Rivali. Zatiaľ čo jeho mladší brat Liam hral vo franšíze Hry o život. Taktiež si ho mnohé fanúšičky obľúbili vo filmoch Posledná pieseň, Deň nezávislosti: Nový útok, či vo filme Duel.

Luke a Owen Wilsonovci

www.digitaltrends.com

​​Títo dvaja bratia si zahrali vo filme Grázli. Od tej doby sa obaja preslávili v sérii komediálnych filmov. Lukeove najpopulárnejšie filmy sú Mladosť v ťahu, Pravá blondínka a The Ridiculous 6 a Owenove Ako uloviť družičku, Zoolander a Starsky & Hutch. Hrali však aj vo vážnejších úlohách. Takými sú napríklad Marley a ja alebo Polnoc v Paríži. Luke sa v súčasnosti objavuje v seriáli Enlightened. Kým kariéra Owena je úspešnejšia ako u jeho mladšieho brata, obaja ostávajú aj naďalej aktívni. 

Rooney a Kate Mara

www.digitaltrends.com

Kate sa preslávila úlohami v úspešných projektoch, akými sú napríklad House of Cards, 24, Skrotená hora, či American Horror Story: Murder House. Jej o dva roky mladšia sestra - Rooney prišla na scénu v roku 2011 v americkej verzii filmu Muži, ktorí nenávidia ženy, za ktorú získala nomináciu na Oscara. Neskôr sme ju mohli vidieť vo filmoch ako Carol, alebo Ona.

Emilio Estevez a Charlie Sheenovci

www.digitaltrends.com

​Títo poloviční bratia sú obaja uznávanými v zábavnom biznise, aj keď majú za sebou veľmi odlišné cesty. Emilio dosiahol vrchol svojej kariéry v 80. a 90. rokoch s ikonickými filmami ako Raňajkový klub, Outsideri, Šampióni, či Mladé pušky. Zatiaľ čo Emilio je nepochybne v centre pozornosti plachý, jeho mladší brat Charlie je úplným opakom. Aj on sa tešil z úspešnej kariéry v 80. a 90. rokoch vo filmoch ako Platoon, Mladé pušky a Prvá liga. A samozrejme, Sheen pokračoval vo vydarenej televíznou šou Dva a pol chlapa, vďaka ktorej sa stal najlepšie plateným televíznym hercom.

Zooey a Emily Deschanel

www.digitaltrends.com

​Tieto sestry majú obe veľký úspech na televíznych obrazovkách, z ktorých každá má hlavnú postavu v dlhoročnom seriáli: Zooey v New Girl a Emily v Kostiach. Zooey sa objavila aj v niekoľkých filmoch, akými sú napríklad Úspešný Mumford a Na pokraji slávy. Ďalšími známymi filmami sú Elf, Stopárov sprievodca galaxiou a Lemra lemravá. V roku 2012 bola nominovaná na Emmy za seriál New Girl. Staršia sestra Emily nemá taký dlhý životopis, ale našla si čas, aby sa objavila vo filmoch Môže sa to stať aj vám a Návrat do Cold Mountain.

Ralph a Joseph Fiennesovci

www.digitaltrends.com

​​Joseph je známy najmä z filmu Zamilovaný Shakespeare a objavil sa aj v druhej sezóne seriálu American Horror Story. Jeho o osem rokov starší brat Ralph má tiež veľmi zaujímavý životopis. Medzi jeho najznámejšie filmy patria Schindlerov zoznam a Anglický pacient, pričom obidva z nich získali nominácie na Oscara. Jeho ďalšími známymi snímkami sú Nepohodlný, Clash of the Titans a Grandhotel Budapešť. Vo filmoch Harryho Pottera stvárnil postavu Lorda Voldemorta a vo filmoch Jamesa Bonda Garetha Malloryho.

Warren Beatty a Shirley Maclaine

www.digitaltrends.com

​​S kariérou trvajúcou viac ako šesť desaťročí, Hollywoodska legenda Warren Beatty bol nominovaný neuveriteľných 14 ráz na Oscara, a je jediným hercom, ktorý bol nominovaný dvakrát v hereckej kategórii, za réžiu, písanie a produkciu rovnakého filmu, vrátane snímok Heaven Can Wait a Červení. Jeho staršia sestra Shirley zozbierala takisto impozantný zoznam ocenení, vrátane šiestich nominácií a jedného víťazstva za film Cena za nežnosť. Kariéru odštartovala v roku 1955 vo filme Alfreda Hitchcocka, Problémy s Harrym. MacLaine je naďalej aktívna herečka a momentálne ju môžeme vidieť v seriáloch Panstvo Downton, či Glee.

James a Dave Francovci

www.digitaltrends.com

James je jedným z najpracovitejších mužov v Hollywoode. Potom, čo odštartoval v kultovej komédii Freaks and Geeks, jeho hviezda doletela ku vážnejším postavám, vrátane filmu Spider-Man, či životopisnej drámy 127 hodín, za ktorú získal nomináciu na Oscara. Mladší brat Dave ho nasledoval v jeho krokoch. Potom, čo debutoval v seriáli V siedmom nebi, sa objavil v mnohých komédiách, akými sú napríklad Superbad, 21 Jump Street a Susedia na odstrel. Hoci nie je zatiaľ taký úspešný ako James, objavil sa v rôznorodom výbere projektov.

Najčítanejšie