Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
J.K. Rowling čelí kritike: Podľa fanúšikov Harryho Pottera už TOTO prehnala!
Zdielať na

J.K. Rowling čelí kritike: Podľa fanúšikov Harryho Pottera už TOTO prehnala!

Zdroj: ClickHole

Fanúšikov čarodejníckej ságy riadne pobúrila.

J.K. Rowling často používa sociálne siete na to, aby odhalila niekoľko retrospektívnych detailov o postavách z jej kníh o Harrym Potterovi. No u fanúšikov sa to nestretlo s pochopením a autorke rázne odpovedali. 

Počas jedného rozhovoru autorka hovorila o spojitosti medzi postavami Dumbledora a Grindelwalda, kde odhalila, že ich vzťah mohol mať aj "sexuálny rozmer". "Ich vzťah bol neuveriteľne intenzívny. Bolo to vášnivé a bolo v tom veľa lásky," povedala. "Ale ako to býva v akomkoľvek vzťahu, či homosexuálnom alebo v heterosexuálnom, človek nikdy nevie, čo ten druhý cíti. Môže len veriť, že to vie." dodala Rowling.

www.out.com

​Toto však nie je po prvý raz, čo rozzúrila fanúšikov s pokusmi dokázať, že jej knižná séria nie je predpojatá. Autorka pri viacerých príležitostiach odhalila detaily o postavách Harryho Pottera, hoci mnoho z toho, či už ide o rasu alebo sexualitu uvedených postáv, nebolo v jej knihách alebo filmoch vôbec spomenuté.

ISIFA

​Fanúšikovia ju oslovili pomocou sociálnej siete Twitter, kde ju priamo obvinili z toho, že sa snaží dokázať, že jej knihy sú progresívne. Jeden užívateľ napísal, "J.K Rowling prezrádza o svojich postavách rôzne informácie všade možne, len nie vo svojich knihách, či filmoch." Iní ju obvinili z úmyselného prerábania postáv do LGBTQ komunity len preto, aby zvýšila predaj svojich kníh.

Teraz je na rade samotná autorka, aby sa vyjadrila k týmto obvineniam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie