Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Od kultu po predávkovanie: Toto je skutočný tragický život Joaquina Phoenixa!
Zdielať na

Od kultu po predávkovanie: Toto je skutočný tragický život Joaquina Phoenixa!

Zdroj: Screen Rant

Jeho životná skúsenosť mu pomáha stvárniť aj tie najťažšie filmové postavy.

Brilantnosť talentu Joaquina je na veľkých filmových plátnách jednoznačná, no jeho súkromný život je už menej očarujúci.

Život v kulte

www.nickiswift.com

​Jeho rodičia sa v sedemdesiatych rokoch pripojili ku kontroverznému kultu. Phoenix, jeho rodičia a  štyria súrodenci strávili väčšinu svojho času cestovaním po Amerike s náboženskou skupinou. Potom, čo zistili drsnú pravdu o tomto kulte, ktorý údajne povzbudzoval 3-ročné deti, aby preskúmali svoju sexualitu so svojimi rodičmi, inými dospelými alebo inými deťmi, Phoenixovi rodičia sa rozhodli, že je čas zbaliť sa a odísť.

Bez domova

www.nickiswift.com

​Koncom sedemdesiatych rokov sa celá rodina presťahovala do Los Angels, no už v tej dobe bolo toto mesto veľmi drahé, najmä ak musíte nakŕmiť sedem hladných úst. Preto sa z nich na istý čas stali bezdomovci. "Aj keď sme nemali peniaze, stále sme mali auto, v ktorom sme prespávali na príjazdovej ceste rodinného priateľa," prezradil herec.

Jednoizbový apartmán pre sedemčlennú rodinu

www.nickiswift.com

Neskôr sa im podarilo nájsť vlastné bývanie, ktoré Phoenix opísal ako: "Jednoizbový byt, kde nemali deti povolené bývať, no nás bolo až päť. Keď prišiel majiteľ na návštevu, museli sme sa všetci schovávať za práčkou. Niekedy to trvalo aj niekoľko hodín."

Herecká prestávka po tragickej smrti

www.nickiswift.com

​Hoci každý z jeho súrodencov mal talent, jeho najstarší brat River prerazil ako prvý. Objavil sa vo filme Pri mne stoj! a Moje súkromné Idaho. Bohužiaľ zomrel veľmi mladý na predávkovanie po tom, ako užil heroín zmiešaný s kokaínom a následne si dal válium. V tej dobe mal len 23 rokov. Zničený Joaquin sa uzavrel do seba a dva roky si dal pauzu od hrania.

Povesti o zrútení sa pred kamerami

www.nickiswift.com

Počas natáčania filmu Walk the Line, kde si zahral po boku Reese Witherspoon, sa mnohí báli, že mu scéna zobrazujúca smrť brata Johnnyho Casha pripomenie vlastné bolestivé spomienky. Tieto domnienky však Joaquin vyvrátil. Počas ďalšej scény, v ktorej Cash bojuje s drogami, si Joaquin zámerne udrel hlavu v snahe zinscenovať emocionálny stav postavy. Bolo to vraj pre herecký výkon, no mnohí si myslia, že sa skutočne trápil.

Strávil istý čas na odvykačke

www.nickiswift.com

​Po dokončení tohto filmu si Joaquin Phoenix uvedomil, že má problém s alkoholom. V apríli 2005 sa dobrovoľne prihlásil do odvykacieho centra. Jeho publicista vtedy povedal: "Bol nespokojný so spôsobom, akým žil svoj život a našiel odvahu sa vysporiadať s touto chorobou." Joaquin neskôr povedal, že to bolo jeho najlepšie rozhodnutie.

Natáčanie mu prináša úzkosť

www.nickiswift.com

​Joaquin povedal, že napriek svojim dlhoročným filmárskym skúsenostiam, pociťuje dodnes pred začiatkom nakrúcania nevoľnosť. Priznal sa, že trpí neuveriteľnou úzkosťou, ktorá sa prejavuje trochu trápnym spôsobom. No podľa neho, práve vďaka tomu podá ten najlepší výkon. "Je to čistá úzkosť a milujem ju," povedal.

Zbohom, Joaquin

www.nickiswift.com

​Jedným z dôvodov, prečo bude Joaquin Phoenix navždy spomínaný ako legendárny herec, je to, že berie svoju prácu veľmi vážne. "V období nakrúcania sa nerozprávam s priateľmi, či rodinou. Znie to zvláštne, ale je to proces, ktorým si musím prejsť," povedal. Nedokážeme si predstaviť, aké to musí byť ťažké pre jeho blízkych, vrátane jeho priateľky, herečky Rooney Mara-i.

Je svoj najväčší kritik

www.nickiswift.com

​Joaquin Phoenix hral v niekoľkých úžasných filmoch, vrátane Gladiatora, Majstra, Milencov, či snímky Niet úniku. V roku 2006 dokonca získal Zlatý glóbus za film Walk the Line a v roku 2017 v Cannes cenu za najlepší mužský herecký výkon. Úspech si zaslúžil. Avšak, je tu jedna osoba, ktorá nie je fanúšikom jeho práce, a to je samotný Phoenix.

Pre herectvo sa cíti osamelo

www.nickiswift.com

​Byť superstar, ktorá je obklopená slávou, fanúšikmi a neustálou mediálnou pozornosťou, vyzerá ako závideniahodný život, no nie je to celkom tak. Joaquin Phoenix sa rozhovoril o nebezpečenstvách, ktorým ste vystavený, keď ste v centre pozornosti a o izoláciu, ktorú ako herec cítite. Podľa neho sa cíti často osamelý.

Súvisiace články

Najčítanejšie