Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Víťazi a porazení: Komu sa v roku 2019 darilo a kto utrpel v Hollywoode ťažkú prehru?
Zdielať na

Víťazi a porazení: Komu sa v roku 2019 darilo a kto utrpel v Hollywoode ťažkú prehru?

Súhlasíte s našim zoznamom?

Víťaz: Spoločnosť Disney

ign.com

​Sedem najvýraznejších filmov roku 2019 pochádza z toho istého filmového štúdia. Vďaka kombinácii snímiek Avengers: Endgame, Leví kráľ, Toy Story 4, Captain Marvel, Ľadové kráľovstvo 2, Aladdin a Star Wars: Vzostup Skywalkera, Walt Disney zarobil viac ako 10 miliárd dolárov v jednom kalendárnom roku. To sa podarilo v Hollywoode po prvý raz.

Porazený: Cats

UNIVERSAL PICTURES UK

​Dlhoočakávaný muzikál Mačky, ktorý prišiel vo veľkorozpočtovom prevedení s hviezdnym obsadením u divákov neuspel. V amerických kinách sa stretol s obrovskou kritikou a prázdnymi kinosálami. 

Víťaz: Joker

imdb.com

Najväčší darebák sveta DC sa nakoniec ukázal byť jeho najväčším hrdinom, keďže kontroverzný príbeh Jokerovho pôvodu zarobil po celom svete 1 miliardu dolárov. Vyhral tak aj nad Aquamanom, Shazamom, filmom Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti, či Justice League.

Porazený: Warner Bros.

cnet.com

Tento rok sa filmová spoločnosť Warner Brothers rozhodla uviesť na trh niekoľko snímok pre náročného diváka. Pokúsili sa priniesť kvalitnú filmografiu vďaka filmom Richard Jewell, Sirota Brooklyn, Kráľovné zločinu, Stehlík, či Blinded by the Light. Bohužiaľ ani jeden z nich nezaznamenal priaznivý finančný zárobok.

Víťaz: Vtedy v Hollywoode

Jednému "dospeláckemu" filmu sa však podarilo zaujať diváka a to Tarantinovmu Vtedy v Hollywoode. Treba však dodať, že meno režiséra samo o sebe prináša úspech. Spoločnosť Sony však okrem tejto snímky uviedla tento rok úspešné trháky ako Spider-Man: Ďaleko od domova, Jumanji: Ďalší level, Zombieland: Double Tap a očakáva sa aj zárobok za film Malé ženy, ktorý je práve vo svete v kinách. Ku nám dorazí 30. januára.

Víťaz: Netflix

www.ew.com

Kto by to bol čakal od spoločnosti Netflix, no tá priviedla v roku 2019 na svet tri veľké filmy - Dolemite Is My Name, The Irishman a Marriage Story. Každý z týchto titulov má šancu získať sošku Oscara.

Víťaz aj porazený: Will Smith

Will Smith má za sebou náročný rok, za ktorý sa vôbec nemusí hanbiť. V lete sa film Aladdin, kde stvárnil starého dobrého džina, tešil veľkej obľube u divákov. Koniec roka si však jemne pokazil, keď neuspela jeho druhá snímka Gemini Man.

Víťaz aj porazený: Star Wars: Vzostup Skywalkera

inverse.com

Najnovšie pokračovanie ságy Hviezdnych vojen sa spočiatku netešilo veľkej návštevnosti v amerických kinách, keď výrazne zaostávalo za dvoma predchodcami. Avšak, stal sa vianočný zázrak a počas Štedrého dňa zarobil neuveriteľných 32 miliónov dolárov!

Najčítanejšie