Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
10 komerčne najúspešnejších českých filmov všetkých čias!
Zdielať na

10 komerčne najúspešnejších českých filmov všetkých čias!

Zdroj: Falcon

Tipnete si poradie?

10. OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE (2006)

TRŽBY: 81 482 759,- CZK

Film režiséra Jiřího Menzla sa nakrúcal na 25 miestach v Českej republike a celkovo muselo byť pre film ušitých  2000 kostýmov a postavených 30 kulís. Témou Hrabalovho slávneho románu je životná dráha čašníka, neskôr hoteliera a nakoniec cestára v časoch politických zvratov prvej polovice 20. storočia. V hlavných úlohách si zahrali Ivan Barnev, Oldřich Kaiser, Julia Jentsch, Zuzana Fialová, Milan Lasica, Marián Labuda st., Martin Huba, Josef Abrhám, Jiří Lábus.

9. KAJÍNEK (2010)

TRŽBY: 83 495 208,- CZK

Film vznikol podľa skutočného príbehu. Kriminálny thriller inšpirovaný príbehom Jiřího Kajínka, ktorý je považovaný za prvého nájomného vraha v Českej republike. Vďaka svojmu úteku z vezeňskej pevnosti Mírov sa z neho stala legenda a tiež najhľadanejší človek v Európe. Jiří Kajínek dostal 1 milión korún za autorské práva ku svojmu životnému príbehu. V réžii Petra Jákla si zahrali Tatiana Dyková, Konstantin Lavroněnko, Vladimír Dlouhý, Bogusław Linda, Michal Dlouhý, Deana Horváthová-Jakubisková, Václav Noid Bárta a ďalší.

8. BABOVŘESKY (2013)

TRŽBY: 86 293 472,- CZK

Letná komédia Zdeňka Trošky je úsmevným pohľadom zo života súčasnej juhočeskej dediny Babovřesky, ktorá s nadhľadom a nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje nedorozumenia a súhry náhod, ktoré zamotajú hlavu jej obyvateľom.

7. PUPENDO (2003)

TRŽBY: 87 242 241,- CZK

Vo filmovom rozprávaní autorského tímu Pelíškov a Musíme si pomáhať, sa prenesieme v čase, tentoraz tesne pred orwellovský rok 1984. V komédii Jana Hřebejka hrajú  Bolek Polívka, Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Vilma Cibulková, Pavel Liška, Jiří Pecha, či Lukáš Baborský.

6. TMAVOMODRÝ SVĚT (2001)

TRŽBY:  88 915 417,- CZK

Vojnová dráma i milostný príbeh o priateľstve, hrdinstve a obetiach i láskach českých stíhačov v službách RAF počas 2. svetovej vojny. Divácky nejúspešnější film roku 2001 ocenený štyrmi Českými levmi. Pri nakrúcaní použili na kamerách rovnaké objektívy, ktoré sa používali aj pri tvorbe Star Wars.

5. LÍBÁŠ JAKO bůh (2009)

TRŽBY:  89 850 536,- CZK

S humorom, láskavou iróniu a pochopením rozpráva Marie Poledňáková príbeh, ktorý mohol prežiť ktokoľvek z nás. V hlavných úlohách Kamila Magálová, Oldřich Kaiser, Jiří Bartoška a Eva Holubová.

4. MUŽI V NADĚJI (2011)

TRŽBY: 95 387 066,- CZK

Môže byť nevera základom šťastného manželstva? Šarmantný bonviván Rudolf je o tom presvedčený: „Žena má mať pocit, že o chlapa musí bojovať, musí sa snažiť, aby si ho udržala. A hlavne, žena sa nesmie nudiť!” V komédii Jiřího Vejdělka si zahrali Jiří Macháček, Bolek Polívka, Vica Kerekes, Petra Hřebíčková, Simona Stašová, Lukáš Langmajer, Hynek Čermák a ďalší. Počas nakrúcania sexuálnych scén Vice Kerekes s Jiřím Macháčkem sa zničili dve húpacie kreslá.

3. ŽENY V POKUŠENÍ (2010)

TRŽBY: 124 061 075,- CZK

Helena, uznávaná odborníčka na manželské problémy, jedného dňa zistí, že sa dostala do situácie, aké rieši so svojimi pacientmi. Jej doteraz milujúci a milovaný manžel je pristihnutý in flagranti s mladšou ženou a Helena stojí na prahu svojho nového života. V komédii Jiřího Vejdělka hrajú  Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková, Veronika Khek Kubařová a Jiří Macháček. 

2. VRATNÉ LAHVE (2007)

TRŽBY:  124 614 461,- CZK

Komédia podľa scenára Zdeňka Svěráka a v réžii jeho syna Jana. Hrdinom príbehu je učiteľ na dôchodku, ktorý sa stane brigádnikom vo výkupe fliaš v jednom pražskom supermarkete. Režiséri Filip Renč a Jan Svěrák  majú vo zvyku navzájom sa obsadzovať do svojich filmov v menších hereckých úlohách. Renč sa mihol v úvode filmu v roli telefonistu.

1. ANDĚL PÁNĚ 2 (2016)

TRŽBY: 136 845 914,- CZK

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšiu službu. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať. Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len Boh! A cesta k zaslúženému uznaniu bude voľná. V réžii Jiřího Stracha hrajú  Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Anna Čtvrtníčková, Vica Kerekes, Vojtěch Dyk, Bolek Polívka, Marián Labuda st., či Viktor Preiss.

Najčítanejšie