Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Toto je 10 úloh Cate Blanchett, ktoré dokazujú, že dokáže stvárniť takmer čokoľvek!
Zdielať na

Toto je 10 úloh Cate Blanchett, ktoré dokazujú, že dokáže stvárniť takmer čokoľvek!

Je dosť ťažko uveriteľné, že austrálska herečka Cate Blanchett má 51 rokov. Je jednou z najnadanejších hviezd v Hollywoode a dokazujú to aj jej filmové role. Týchto 10 úloh dokazuje, že herecká kariéra jej bola súdená.

1. Kráľovná Alžbeta 

V roku 1998 hrala Cate kráľovnú Alžbetu I. v biografickom filme, za ktorý si zaslúžila svoju prvú nomináciu na Oscara. Rolu si zopakovala aj vo filme z roku 2007 - Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek.

vouge.co.uk

2. Talent pána Ripleyho 

Písal sa rok 1999 a Cate sa v kinách objavila v thrilleri Talent pána Ripleyho po boku Matta Damona ako bohatá Američanka. Jej skvelé outfity zaujali viacerých, rovnako ako aj jej herecký výkon. 

vouge.co.uk

​3. Pán prsteňov

Cate pôsobí ako nežné stvorenie a práve jedno také si mala možnosť zahrať v trilógii Pán prsteňov. Jej elfská kráľovná Galadriel sa objavila aj v ďalšej trilógii - Hobit a zdalo sa, ako keby Cate za ten čas vôbec nezostarla. 

vouge.co.uk

​4. Káva a cigarety 

Sága Jima Jarmuscha posadila Cate rovno do dvoch úloh - odmeranej verzie samej saba a vymyslenej sesternice Shelly, ktorá je o niečo uvoľnenejšia. Cate znova presvedčila kritikov aj celý svet, že herectvo je jej jedinou cestou. 

vouge.co.uk

​5. Letec 

Cate zahrala hereckú legendu Katherine Hepburn tak výborne, až si za túto úlohu odniesla prvého Oscara. 

vouge.co.uk

​6. Zápisky o škandále

Dve ženy a tiež dve skvelé herečky sa stretli v tomto filme. Jednou z nich je, samozrejme, Cate a druhou Judi Dench. Ide o príbeh sexuálneho škandálu na škole, za ktorý môže nová učiteľka, ktorú hrá práve Cate. Jej kolegyňa, ktorá odchádza do dôchodku na všetko príde a začne sa jej vyhráža, avšak sama ukrýva obrovské tajomstvo. 

vouge.co.uk

​7. I'm Not There

Šesť hercov zobrazuje persónu Boba Dylana a jednou z nich je Cate Blanchett. Experimentálny hudobný biografický film určite zaujme fanúšikov tohto muzikanta. 

vouge.co.uk

​8. Carol 

Náladová, no charizmatická a navyše umiestnená do 50-tych rokov. Taká bola postava Carol, ktorú si Cate zahrala v rovnomennom filme o láske dvoch žien. 

vouge.co.uk

​9. Thor: Ragnarok 

Takúto temnú ste Cate ešte nevideli. Cate hrala sestru Thora - Helu vo filme z dielne štúdia Marvel a všetkých presvedčila, že vie naháňať strach, no byť aj zároveň vtipná. 

vouge.co.uk

​10. Mrs America

Boj za práva žien v 70-tych rokoch zobrazuje táto 9-dielna miniséria. Cate hrá opozíciu americkej skupine za zrovnoprávnenie žien a práve to je na tejto úlohe to najzaujímavejšie.

vouge.co.uk

Najčítanejšie