Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto je 6 zvláštnych teórií zo sveta Harryho Pottera, ktoré by ste nikdy nepredpokladali!
Zdielať na

Toto je 6 zvláštnych teórií zo sveta Harryho Pottera, ktoré by ste nikdy nepredpokladali!

Rozmýšľali ste niekedy, že za čarodejníckym svetom, v ktorom žije Harry Potter, môže byť niečo oveľa viac, než len to, čo je napísané v knihách a ukázané vo filmoch? Niektorí fanúšikovia prišli s vlastnými teóriami.

1. Môže byť Ron vlastne Dumbledore, ktorý cestuje v čase? Niektorí fanúšikovia odhadujú, že Ron žil svoj "prvý život" tak, ako ho vidíme my. Chodil do Rokfortu a oženil sa s Hermionou. Niekedy neskôr v jeho živote ho však poslali späť do minulosti a svoj "druhý život" prežil ako Albus Dumbledore. Takto sa mohol stať Harryho mentorom a pomôcť mu vyriešiť všetky záhady. Navyše Dumbledore mal jazvu na ľavom kolene a ako dobre vieme, Ron si toto koleno zranil vo Väzňovi z Azkabanu. Dumbledore povedal, že nemal rád fazuľky, ktoré mali rôzne príchute, pretože raz ochutnal jednu, ktorá chutila ako zvratky. To sa stalo aj Ronovi. Niekedy Dumbledore vedel o Harryho, Ronových a Hermioniných nápadoch, ako keby ich sám zažil. Dumbledore sa s Ronom stretol len málokedy a dokonca bol Ron vynechaný aj z cestovania v čase vo Väzňovi z Azkabanu. Mohol by podľa vás Ron vyzerať v starobe ako Dumbledore? 

harrypotterfanzone.com

2. Niektorí fanúšikovia si myslia, že Krivolab bol nielen Hermionina mačka, ale aj Lilyna. Harryho mama, Lily, raz v liste písala, že rodina Potterovcov vlastnila mačku. Viacerí ľudia sú presvedčení, že je to tá istá mačka, ktorú neskôr vlastnila aj Hermiona. Tá ju kúpila v Šikmej uličke a majiteľ obchodu jej tvrdil, že ju už má pomerne dlho. Keď bol Peter Pettigrew premeniný na potkana, Krivolab ho stále naháňal a tak je možné, že si ho z minulosti pamätal. 

brightside.me

3. Mačka Argusa Filcha, Pani Norrisová môže byť v skutočnosti jeho manželka. Ostala mačkou po tom, čo sa ako animagus zle premenila. Filch mal k mačke naozaj blízky vzťah. Keď ju vystrašil bazilišok, Filch sa takmer zbláznil. Navyše, Záškodnícka mapa neukazovala žiadne iné zvieratá, len Pani Norrisovú.

harrypotter.fandom.com

4. Existuje teória, že to bola práve Harryho chyba, že sa k nemu Dursleyovci správali tak hrozne. Bolo to práve pre to, že boli vystavení hroznej sile horcruxov. Spomeňte si, keď horcrux nosil Ron a vznikla strašná hádka medzi ním, Harrym a Hermionou. To s ním urobilo pár dní, Durleyovci žili s horcruxom niekoľko rokov. 

radiotimes.com

5. O Dumbledorovej smrti sme vedeli od tretej knihy. Profesorka Trelawneyová veľmi nechcela ísť k vianočnému stolu s ostatnými študentmi, pretože videla 12 ľudí sedieť pri stole. Vysvetlila, že ak spolu večeria 13 ľudí, prvá osoba, ktorá od stola odíde zomrie ako prvá. Pri stole však už sedelo 13 ľudí, hoci si to nikto nevšimol. Pri stole bol aj Peter Pettigrew ako Prašivec, ktorý sa schovával v Ronovom vrecku. Dumbledore odišiel od stola ako prvý, aby privítal Profesorku Trelawneyovú. 

harrypotter.fandom.com

6. Je možné, že Rokfort je v skutočnosti blázinec? Študenti v Rokforte sa rozprávali s maľbami, duchmi, počuli zvieratá a podobné veci, ktoré by nečarodejník označil za bláznovstvá. Kniha zobrazuje mnoho detí s problémom s agresiou, medzi nimi bol napríklad aj Draco. Keď Harry "zomrel" a videl Dumbledora, opýtal sa ho, či je to skutočnosť alebo sa to deje len v jeho hlave. Dumbledore mu odpovedal, že je samozrejmé, že sa to deje len v jeho hlave, to však neznamená, že to nie je skutočnosť. Táto konverzácia presvedčila mnohých. 

indy100.com

Najčítanejšie