Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Toto je 10 zaujímavých vecí, ktoré boli vo filmoch o Harrym Potterovi inak, než v knihe!
Zdielať na

Toto je 10 zaujímavých vecí, ktoré boli vo filmoch o Harrym Potterovi inak, než v knihe!

Zdroj: hellomagazine.com

Praví fanúšikovia Harryho Pottera určite čítali aj knihy o tomto mladom čarodejníkovi a tak si vo filmoch museli všimnúť, že boli niektoré veci inak. Ak medzi nich patríte, určite sa pýtate, či ste si ich všimli všetky.

1. Harry nezlomil Bazový prútik 

Bazový prútik bol magnetom na problémy a toho, kto ho vlastnil urobil neporaziteľným. Harry vedel, že ktokoľvek ho bude mať, bude problémom a bol vyčerpaný z neustálych vojen čarodejníkov. Bol aj jediným, kto ho mohol zničiť. Vo filme ho prelomil na 2 kúsky a odhodil. V knihe ho však nezlomil. Namiesto toho ho vrátil do Dumbledorovho hrobu, no ešte predtým ním opravil svoj vlastný prútik. 

2. Profesorka Sybila Trelawneyová hodila guľu po smrťožrútoch 

Táto obľúbená profesorka sa tiež zúčastnila na vojne o Rokfort, avšak časť, kde hádzala krištáľové gule po nepriateľoch je z filmu vynechaná. Pamätáte si na to z knihy? 

3. Harryho prvá metla nebol Nimbus 2000

Jeden z dôležitých detailov v Harryho živote bola práve jeho prvá metla, ktorou však nebol Nimbus 2000. V liste, ktorý kedysi písala jeho mama Lily Siriusovi stálo, že Harrymu sa veľmi páči hračkárska metla, ktorú mu poslal. Neskôr vysvetlila, že Harry lietal po záhrade a James, Harryho otec, si myslel, že z neho bude skvelý hráč metlobalu. 

harrypotter.fandom.com

4. Voldemortove oči

Vedeli ste, že vo filme sú Voldemortove oči biele, no v knihách boli opísané ako červené? 

5. Celá sezóna metlobalu bola vynechaná z filmov Fénixov rád 

Táto sezóna je však veľmi dôležitá, pretože Ron sa pridáva k tímu a nahrádza Olivera Wooda. Ron priviedol jeho tím k víťazstvu a konečne vystúpil z Harryho tieňa. Tieto udalosti sa diali až v šiestom filme a niektorí si myslia, že to bolo dosť neskoro na to, aby sa Ronova postava konečne rozvinula. 

6. Jeden kúsok Voldemortovej duše sa objavil vo Fénixovom ráde

Horcrux sa veľmi nakrátko objavil v piatej knihe, no vtedy to bol len kus šperku. Keď sa Hermiona, Ron a Harry snažili vyčistiť dom Blackovej rodiny, prišli do kontaktu s mnohými záhadnými objektmi, ktoré im však nepripadali dôležité. Snažili sa otvoriť šperk, pretože chceli vedieť, či je niečo vo vnútri. Keď ich pokus zlyhal, hodili ho medzi odpad. Avšak, o 2 knihy neskôr sa hlavní hrdinovia dostávajú späť k tomuto šperku a odhaľujú, že je v ňom kus Voldemortovej duše. V piatom filme sa šperk vôbec neobjavil, pretože nikto nevedel, že  bude takýto dôležitý. 

7. Jedna z cien nebola spomenutá v Ohnivej čaši 

Po tom, čo Harry vyhral Trojčarodejnícky turnaj, mal dostať aj peňažnú cenu. Vo filme však nebola spomenutá vôbec. Bolo to však dôležité, pretože túto cenu neskôr daroval Fredovi a Georgovi, ktorí si vďaka nej otvorili svoj vlastný obchod. 

8. Neville Longbottom tiež mohol byť vyvoleným dieťaťom 

Proroctvo hovorilo o vyvolenom dieťati a pričom sa v knihe uvažovalo, že by to mohol byť aj Neville, vo filmoch sa zamerali len a len na Harryho. 

popsugar.co.uk

9. Voldemort nebol schopný milovať kvôli jeho rodičom 

To, že bol Lord Voldemort krutý vie každý. Nebol schopný milovať, pretože bol splodený pod vplyvom elixíru lásky, ktorý dala jeho mama jeho otcovi. Snape na to v knihách upozornil. 

10. Harry a Hermiona spolu netancovali 

Tanec Hermiony a Harryho v Daroch smrti bol krásnym momentom priateľstva, no v knihe sa nikdy nestal. 

Najčítanejšie