Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hlavný protagonista žaluje adoptívnu rodinu: Film Splnený sen podľa skutočného príbehu bol údajne podvod!
Zdielať na

Hlavný protagonista žaluje adoptívnu rodinu: Film Splnený sen podľa skutočného príbehu bol údajne podvod!

Zdroj: thethings.com

Bývalý hráč NFL, Michael Oher, podľa ktorého nakrútili film Splnený sen, požiadal o zrušenie opatrovníctva rodinou Tuohyovcov.

Rodina Tuohyovcov futbalistovi Michaelovi Oherovi údajne sľúbila adopciu, namiesto toho sa však stali jeho oficiálnymi opatrovníkmi a nechali si milióny dolárov, ktoré zarobil. Rodina zatiaľ k obvineniam nevydala žiadne oficiálne vyjadrenie, avšak Sean Tuohy povedal denníku Daily Memphian, že jeho rodina je týmito obvineniami zdrvená. 

Rodina údajne robila všetko pre to, aby sa ich zverenec mal čo najlepšie. Michael Oher žil na ulici od jednástich rokov a otec jeho kamaráta mu pomohol dostať sa do školy, kde začal hrať futbal. Počas leta na škole začal u Touhyovcov sporadicky prespávať a tí sa ho neskôr ujali. 

bbc

"Tuohyovci povedali Michaelovi, že ho milujú a plánujú si ho adoptovať. Michael im uveril, bol poctený, že môže byť súčasťou skutočnej rodiny a úplne im dôveroval. Volal ich mama a otec,"  stojí v žalobe. Tuohyovci dali Michaelovi podpísať papiere, ktoré mali slúžiť ako podklady na adopciu. Až vo februári 2023 zistil, že v skutočnosti podpísal opatrovníctvo voči svojej osobe, ktoré im umožňovalo robiť zaňho takmer všetky rozhodnutia, najmä tie, ktoré sa mali týkať jeho budúcej športovej kariéry. V septembri 2006 Tuohyovci podpísali zmluvu na nakrúcanie filmu o ich starostlivosti o Michaela. Film bol založený na knižnej predlohe. Z filmu dostali Sean aj Leigh Anne Tuohyovci a dokonca aj ich dve deti 225-tisíc dolárov plus 2,5 % zo zisku. Film zarobil viac ako 330 miliónov dolárov. V žalobe sa ďalej píše, že od augusta 2004 rodina o sebe na verejnosti vyhlasovala, že si Michaela adoptovala a túto lož využila na získanie finančných výhod pre seba a svoje nadácie. Michael teraz rodinu žiada, aby mu všetky peniaze, ktoré na ňom zarobili, vyplatili späť. 

Najčítanejšie