Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ako sa Lukáš Frlajs dostal k úlohe vo filme Perinbaba a dva svety? Týmto si musel prejsť!
Zdielať na

Ako sa Lukáš Frlajs dostal k úlohe vo filme Perinbaba a dva svety? Týmto si musel prejsť!

Zdroj: Daniel Dluhy

Film Perinbaba a dva svety má premiéru už o necelý mesiac, 7. decembra. Čo o nakrúcaní prezradil hlavný hrdina Lukáš Frlajs?

"Nebolo to úplne jednoduché. Proces kastingov bol celkom zdĺhavý. Začínalo sa v Bratislave, kde predo mnou bolo už niekoľko účastníkov kastingu, za mnou určite tiež. Tým pádom som to nebral vážne. Bolo to, samozrejme, fajn, pretože som videl pána Jakubiska po prvýkrát naživo. Mal som pred sebou text, odohral som, čo som mal a šiel som domov. A zrazu ma pozvali na druhé kolo. To už bolo v Prahe a opakovalo sa to isté. Týchto kôl bolo viac a viac. Vyzeralo to byť na dobrej ceste. Jedného dňa ma zavolali do Prahy a bol som v tom, že je to ďalšie kolo, ale pani Deana ma čakala s pohárom šampanského a pogratulovala mi. Bol som celkom nepripravený, ale už som aj niečo tušil," priznáva Lukáš Frlajs. 

Bontonfilm

Lukáš je už vo svete filmu známou tvárou. Hoci bol režisér Juraj Jakubisko známy svojou prísnosťou pri nakrúcaní, Lukáš to vidí trochu inak. "Prísny bol na to, že chcel dostať to, čo si predstavoval. Dookola opakoval, že to tak treba urobiť, kým to tak nebolo. Ak je toto prísnosť, tak áno, potom bol prísny, ale nekričal, nebol príliš rázny. S týmto som sa však stretol pri iných, aj zahraničných projektoch a je to úplne normálne. My sme tam preto, aby sme splnili režisérovu predstavu," spomína 32-ročný herec. Lukáš vo filme Perinbaba a dva svety hrá rovnomennú postavu a je synom Alžbetky a Jakuba, ktorých poznáme z originálneho filmu Perinbaba. 

Ako prebiehalo samotné nakrúcanie? "Nie je to len o tej samotnej fáze točenia. Prežili sme spolu určité životné obdobie. Náš deň začínal na pľaci a končil nie na pľaci, ale končil tým, že na hoteli sme si dali skúšku a rozprávali sme sa o tom, čo nás čaká ďalší deň," dodal Lukáš. 

V relácii Kinosála, v sobotu o 19:15 na PLUSke nájdete aj rozhovor s predstaviteľkou Alžbetky, Petrou Vančíkovou Kolevskou.

Súvisiace články

Najčítanejšie