Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aké sú najväčšie rozdiely medzi skutočným príbehom a filmom Ferrari? Toto môžete čakať!
Zdielať na

Aké sú najväčšie rozdiely medzi skutočným príbehom a filmom Ferrari? Toto môžete čakať!

Zdroj: paytm.com

Snímka Ferrari režíséra Michaela Manna príde do kín už 4. januára.

Tak, ako aj mnoho iných filmov o skutočných udalostiach, aj Ferrari je nimi len inšpirovaný. Skutočnú pravdu sa v podobných snímkach dozvieme len málokedy. Medzi najväčšie rozdiely medzi realitou a filmom patrí aj fakt, že hlavný protagonista, Enzo Ferrari, nerozprával po anglicky. Herec Adam Driver však má s talianskym prízvukom už skúsenosti z filmu Klan Gucci a zvládol aj túto úlohu. Enzo v skutočnosti, okrem taliančiny, rozprával aj po francúzsky. Tvorcovia snímky sa však snažili, aby Driver neznel príliš trápne alebo stereotypne. 

screenrant.com

Fanúšikovia Ferrariho vedia o úspechoch na Mille Miglia, kde značke Ferrari mohlo pomôcť jedine víťazstvo a mohla sa dostať medzi skutočných profesionálov a neskrachovať. Nakoniec vyhrali prestížne preteky, čo pomohlo celej firme predávať luxusné autá, ktoré majú po celom svete doteraz dobré meno. To si však museli v Taliansku tak trochu kúpiť. Enzova manželka podplatila média, ktoré pri viacerých problémoch odvrátili zrak a o značke Ferrari v týchto prípadoch nepísali. 

screenrant.com

Enzovi zomrel syn Dino, avšak s milenkou Linou Lardi mal ešte syna Piera, ktorý sa narodil tajne v roku 1945. Vo filme nastane moment, kedy Laura, Enzova manželka, ktorá mu tolerovala všetky jeho aférky, povie Enzovi, že sa k Pierovi môže priznať až po jej smrti. V skutočnosti to však bolo preto, že talianske prísne zákony to Enzovi ani nedovoľovali.

Enzo spoločnosť založil v roku 1947 po tom, čo bol pretekárom a manažérom pre Alfa Romeo. V roku 1957 malo Ferrari zbankrotovať. Ak by spomínané preteky Mille Miglia vtedy nevyhrali, museli by spoločnosť predať. O 10 rokov neskôr sa 50 % spoločnosti aj tak predalo Fiatu a táto finančná pomoc udržala tím a pomohla naďalej vyrábať jedny z najdrahších áut na svete. 

Podľa knihy, na základe ktorej bol film Ferrari nakrútený, mal Enzo niekoľko afér a bol závislým od sexu. Ukojil vďaka tomu nielen svoje chúťky, ale pomohlo to aj jeho egu. Vo filme sa však Enzo zameriava najmä na svoju manželku a len jednu jedinú milenku. Enza mnohí ľudia vnímali priam až za nevychovaného, no Adam Driver ho vo filme zobrazuje viac ľudsky. Presvedčiť sa o tom budete môcť už od 4. januára. 

Najčítanejšie