Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aký svet chcete odkázať vašim deťom? Ekotopfilm-Envirofilm 2017 prináša ďalší ročník filmov, ktoré vás chytia za svedomie!
Zdielať na

Aký svet chcete odkázať vašim deťom? Ekotopfilm-Envirofilm 2017 prináša ďalší ročník filmov, ktoré vás chytia za svedomie!

Zdroj: Ekotopfilm s.r.o.

Pozývame všetkých, príďte sa pozrieť na filmy zamerané na tému ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. Okrem fascinujúcich a dychberúcich dokumentárnych filmov z celého sveta majú pre vás tvorcovia pripravené zaujímavé sprievodné aktivity, prednášky a diskusie. Vstup na festival a všetky jeho sprievodné akcie sú zadarmo.

NA KONCI EVOLÚCIE NIE JE KRÁSA je nosnou myšlienkou tohto ročníka festivalu a súčasťou kampane, ktorá práve začína. Buďte pritom.

Medzinárodný filmový festival EkotopfilmEnvirofilm otvorí 22. mája svoje dvere pre širokú laickú a odbornú verejnosť. Festival počas jedného týždňa predstaví viac ako 100 dokumentárnych filmov zameraných na témy ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. 

Ekotopfilm s.r.o.

Hlavným hosťom festivalu bude Polly Higgins, uznávaná právnička a zakladateľka Earth Law Alliance (Aliancia za práva Zeme) a The Earth Community Trust (Nadácia spoločenstva Zeme), ktorá získala celý rad ocenení za svoju prácu a snaží sa presadiť Zákon o ekocíde. Ekocída je definovaná ako ničenie rozsiahlych oblastí prírodného prostredia činnosťami ako sú nukleárna vojna, nadmerné využívanie zdrojov, alebo ukladanie škodlivých chemikálií. 

Odkaz Polly Higgins pre vás:


Prihlásilo sa rekordných vyše 1 000 filmov z celého sveta, z ktorých bolo 115 vybraných do súťaže pre týždňový program festivalu, ktorý bude paralelne prebiehať v Bratislave a v Banskej Bystrici.

Festival bude zároveň obohatený o sprievodný program tematických prezentácií, workshopov a diskusií.

My vám tento týždeň predstavujeme dva aktuálne tituly z festivalu:


1. GANGA: SVÄTÁ (ZNE)SVÄTENÁ RIEKA
    HOLY (UN)HOLY RIVER

Ekotopfilm s.r.o.

RÉŽIA: JAKE NORTON, PETE MCBRIDE
MINUTÁŽ : 60 minút
Film plynie po prúde najsvätejšej a zároveň najzatracovanejšej rieky sveta – Gangy. V roku 2013 sa vydali režiséri Jake Norton a Pete McBride na cestu od jej prameňa až po ústie dokumentujúc jej nespútanú krásu a boj o prežitie. Je to príbeh rieky s jej dichotómiou a zložitosťou. Je príbehom rieky, ktorú uctieva miliarda ľudí. 500 miliónov ľudí jej na nej závislých. Je zdrojom života a inšpirácie, ako aj smrti, znečistenia a tragédie.

2. SPOMAĽOVANIE RÝCHLEJ MÓDY
ALEX JAMES: SLOWING DOWN FAST FASHION

Ekotopfilm s.r.o.

RÉŽIA: BEN AKERS
MINUTÁŽ : 65 minút
Čo si obliekate? Z čoho sú vaše šaty? Viete aký je ich cyklus života? Aký je ich vplyv na našu planétu? Len málo z nás si to uvedomuje. Keď si kupujeme lacné „plastové“ odevy vieme, že nám skoro nič nevydržia, ale aj tak máme potrebu stále si ich kupovať. Prečo? Tzv. rýchla móda našej planéte tak veľmi škodí, a preto nutne potrebujeme alternatívu. Musíme spomaliť. Alex James sa vydáva na cestu za poznaním, s cieľom zistiť ako sme sa do tohto stavu dostali. A čo je dôležitejšie, čo môžeme s problémom urobiť. Dokáže niečo rýchlu módu spomaliť?

 Než sa festival o niekoľko týždňov naplno rozbehne, ponúka vám televízia JOJ PLUS už túto nedeľu 7.mája o 11:45 krásny dokument NA KRÍDLACH DÚHY.

Najčítanejšie