Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Akčný hit Resident Evil ešte nepovedal posledné slovo! Dočkáme sa nového spracovania
Zdielať na

Akčný hit Resident Evil ešte nepovedal posledné slovo! Dočkáme sa nového spracovania

Zdroj: Constantin Film

Toto je veru nečakaná správa! Verili by ste, že svet čoskoro opäť zaplavia filmy s odvážnou bojovníčkou Alice? Je to síce čerstvá, no zaručene potvrdená informácia. A známych je aj niekoľko ďalších detailov o príprave nových častí. Chcete vedieť, koľko ich bude?

Záverečný diel epického sci-fi hororu Resident Evil: Posledná kapitola mal síce premiéru iba v januári tohto roka, no šéf nemeckej produkčnej spoločnosti Constantin Film, Martin Moszkowicz, už svetu oznámil, že sa chystá nové veľkolepé spracovanie. Tešiť sa môžeme na celkovo šesť dielov!

Constantin Film

Pre milovníkov filmovej verzie populárnej počítačovej hry je to určite skvelá správa. Meno režiséra ešte nie je známe. Ako Moszkowicz počas festivalu v Cannes novinárom prezradil, možností má Constantin, majiteľ licencie na výrobu a distribúciu Resident Evil, pochopiteľne viacero. Padne voľba na osvedčeného Paula W.S. Andersona, ktorý dal svetu šesť úspešných filmov tejto ságy? Ak by sa tak stalo, mal doma zrejme svojej manželke a ikonickej predstaviteľke Alice, Mille Jovovich, čo vysvetľovať! Tá sa totiž v nových filmoch určite neobjaví! Herecké obsadenie bude kompletne nové...

Constantin Film

Ďalšou horúcou novinkou je meno producenta. Bude ním James Wan, ktorý momentálne v Austrálii nakrúca Aquamana. Scenár vytvorí Greg Russo, ktorý už má na svojom konte aj filmové spracovanie kultového Mortal Kombat.

Constantin Film

​Iba posledná časť Resident Evil doteraz zarobila celosvetovo úctyhodných 312.2 miliónov dolárov. A kompletné tržby za Andersonovu šesticu sa už vyšplhali na 1.2 milardy dolárov! Resident Evil tak predstavuje najúspešnejšie filmové spracovanie videohry, ktoré bolo v histórii kinematografie nakrútené.

Zostáva preto dúfať, že nová šesťdielna verzia sa tvorcom vydarí rovnako;) 

Najčítanejšie