Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tento animák mal byť vtipnou paródiou na Snehulienku, no vyvolal obrovský škandál!
Zdielať na

Tento animák mal byť vtipnou paródiou na Snehulienku, no vyvolal obrovský škandál!

Zdroj: Locus

Všetko sa to začalo v máji, počas filmového festivalu v Cannes. Keď sa producenti juhokórejskej produkčnej spoločnosti Locus rozhodli upútať pozornosť verejnosti veľkým plagátom k animáku Red Shoes & the 7 Dwarfs, určite netušili, že si za krátky okamih pohnevajú médiá i divákov...V čom bol problém?

Plagát zobrazoval Snehulienku v dvoch verziách (tak trochu na spôsob premeny Fiony v Shrekovi 1), no slogan znel takto: „ Čo keby Snehulienka už nebola krásna...?”

Twitter

Skrátka a dobre: žena, ktorá je nízka a plných tvarov = nie je krásna?! 

Jeden z producentov tejto rozprávky, Sujin Hwang, sa k celej nepríjemnej kauze vyjadril so slovami, že ich animák je určený pre celú rodinu a jeho úlohou je priniesť nový pohľad na zaužívané ideály krásy. Priznal však, že daná reklamná kampaň sa im vymkla spod kontroly a Locus vzhľadom na reakcie verejnosti okamžite ukončil s danou reklamnou agentúrou spoluprácu!

Táto animovaná paródia prináša príbeh siedmich princov, ktorí sú začarovaní a majú podobu trpaslíkov. Ich kliatbu dokážu zlomiť iba čarovné topánky, ktoré princovia musia získať. Tie však patria mladej Snehulienke, ktorá sa vďaka nim premieňa z nízkej a plnšej na vysokú a štíhlu. A naopak.

Locus

Locus

Locus

Herečka Chloë Moretz, ktorá Snehulienke v oboch podobách prepožičala hlas okamžite na kontroverzný slogan zareagovala slovami:

„ Som šokovaná a nahnevaná rovnako, ako ste nahnevaní vy! Ten slogan neodsúhlasil nikto z môjho tímu. Ja som prepožičala hlas tomuto projektu, pretože hlavná hrdinka mi bola veľmi sympatická. Verím, že keď si príbeh pozriete vcelku pochopíte, že jeho odkaz je silný a má za úlohu dodať ženám sebavedomie!”

Isifa

O tom, či sa potvrdí staré známe, že aj zlá reklama je reklama, sa presvedčíme, keď sa animák v tomto roku dostane do kín. Máte pocit, že hnev divákov a médií je v tejto kauze oprávnený? 

Poster k Red Shoes & the 7 Dwarfs:

Locus

A nový trailer: 

Najčítanejšie