Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Princovia William a Harry prezradili o svojej matke to, čo nikdy doteraz
Zdielať na
Novinky

Princovia William a Harry prezradili o svojej matke to, čo nikdy doteraz

Zdroj: YouTube.com

Pri príležitosti 20. výročia smrti princeznej Diany vznikol 66-minútový dokument, ktorý zachytáva jej život a smrť z pohľadu jej synov – princov Harryho a Williama. Tí otvorene po prvý raz prehovorili, aký vzťah mali so svojou mamou a nie len to...

Dokument s názvom "Diana, naša mama: Jej život a dedičstvo" už odvysielali na staniciach HBO a ITV. Princezná Diana zomrela 31.8. 1997 na následky autonehody v Paríži. „Nikto doteraz nerozpovedal jej príbeh z pohľadu dvoch ľudí, ktorí ju poznali lepšie ako ktokoľvek iný a najviac ju milovali – jej synovia,“ povedal hlavný producent filmu, Nick Kent.

Profimedia

​Príbeh Diany je vyrozprávaný aj z pohľadu jej priateľov a známych, ale najväčší priestor dostali práve jej synovia, ktorí prehovorili o šťastných aj ťažkých časoch vo svojom živote. Princovia spomínajú na mamin zmysel pre humor a princ Harry o nej vraví, že len málo rodičov dokáže žartovať tak, ako ona. Tiež sa však nevyhli bolestivej téme – rozvodu rodičov a ako sa vyrovnali so správou, že ich matka zomrela.

Reprofoto/Variety.com

Zatiaľ čo film sa dotýka mnohých pozitívnych vecí v spojitosti s Dianou, ako bol jej zmysel pre charitu, výskum HIV a boj proti nášľapným mínam, vyhýba sa kontroverzným témam a jej mimomanželským vzťahom.

​Podľa tvorcov filmu, britská kráľovská rodina bola veľmi otvorená a nedávala si žiadne limity. Skôr im záležalo na tom, aby vznikol nový film o princeznej Diane, odlišný od tých predchádzajúcich. "Čo sme mali na mysli bolo, že princovia William a Harry budú šťastní, keď raz budú môcť ukázať tento film svojim deťom a povedia „takáto bola vaša stará mama“, povedal producent filmu, Nick Kent.

Reuters

​Tu je niekoľko hlavných bodov, do ktorých by sa dal dokument zhrnúť: 

1. Jej vzťah so synmi znamenal pre ňu najviac na svete.
2. Obaja synovia, Harry aj William, ju stále cítia pri sebe.
"Keď ku vám prišla, objala vás, čo najviac ako sa dalo a nepustila vás, až kým ona sama nechcela", spomína na svoju mamu Harry. "Viem, že bola aj na mojej svadbe s Kate, cítil som ju tam", hovorí v dokumente William.
3. Mala úžasný zmysel pre humor.
4. Princ Harry by chcel vedieť, prečo im obliekala také bizarné veci.

princezná Diana

princezná Diana

HBO

5. Dianin súcit voči iným zmenil mnohé životy a ovplyvnil aj jej synov.
6. Trpela neustálym prenasledovaním médií
Nikdy si ich nepripusťte príliš blízko, lebo sa ich už nezbavíte", dala radu svojim synom na margo novinárov.
7. Princovia William a Harry cítia v sebe stále veľkú bolesť.
Princ Harry sa priznal, že plakal dvakrát po smrti svojej mamy. „Bol som príliš malý. Vyrastal som s tým, že nemať mamu je normálne“, povedal.
8. Dianiny priatelia tvrdia, že jej synovia sú ako ona.
„To, ako reagujú na ľudí, to je celá Diana,“ tvrdí jeden z nich. Elton John zas povedal princovi Harrymu, že po mame zdedil neuveriteľnú schopnosť, že sa ľudia cítia pri ňom príjemne.

Dokument Diana, naša mama: Jej život a dedičstvo

Zdielať na

Najčítanejšie