Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Škandál! Známeho režiséra Marvelu vyhodili! A dôvod?
Zdielať na

Škandál! Známeho režiséra Marvelu vyhodili! A dôvod?

Zdroj: bleedingcool.com

James Gunn je nielen režisérom, ale aj scenáristom marveloviek Strážcovia galaxie. Prečo sa ho vedenie rozhodlo vyhodiť?

James si zavaril, keď sa na sociálnej sieti Twitter pustil do tém ako sú pedofília či znásilnenie. Štúdio Disney, ktoré momentálne vlastní Marvel rozhodlo, že mu toto správanie nebude tolerovať. "Urážlivé postoje a vyjadrenia, ktoré sa objavili na Jamesovej nástenke sa nezhodujú s hodnotami nášho štúdia a my sme s ním prerušili obchodný vzťah," povedal predseda štúdia Disney - Alan Horn. 

cgmagonline.com

Väčšina príspevkov vznikla medzi rokmi 2008 až 2011. V jednom z nich James napísal: "Najlepšou vecou na znásilnení je, keď už je po tom a poviete si, aké je to skvelé a vôbec sa necítite ako znáslinení."

James na Twitteri podal vyhlásenie, v ktorom sa tiež písalo: "V minulosti som sa ospravedlnil za svoj humor, ktorý ublížil ľudom. Skutočne som to ľutoval a myslel som vážne každé slovo z môjho ospravedlnenia."

fanfest.com

Štúdio zatiaľ neoznámilo náhradu za Jamesa Gunna v pripravovanej tretej časti Strážcov galaxie. Avšak toto nebol jediný problém, ktorý Jamesa počas jeho kariéry sprevádzal. V roku 2011 napísal blog, ktorý mnohí označili za sexistický a homofóbny. Otázkou ostáva, prečo vôbec Jamesa ako režiséra a scenáristu obsadili, keďže príspevky vznikli dávno pred tým, než sa vôbec začala natáčať prvá časť Strážcov galaxie. Je dosť možné, že po šťastnom odštartovaní série už má štúdio úspech tretej časti takmer zaručený, nech ju natočí ktokoľvek a tak si takúto zmenu jednoducho mohli dovoliť. 

Najčítanejšie