Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vieme, ktorý film bude zastupovať Slovensko na Oscaroch!
Zdielať na

Vieme, ktorý film bude zastupovať Slovensko na Oscaroch!

Zdroj: garfieldfilm.sk

Odovdzávanie Oscarov sa bude konať až koncom februára 2019, no Slovensko má už teraz svojho zástupcu, ktorý bude bojovať o zlatú sošku.

Slovenská filmová a televízna akadémia vybrala z celkovo dvanástich slovenských filmov svojho nominanta, ktorý má šancu zabojovať o sošku Oscara. Stal sa ním film režiséra Martina Šulíka - Tlmočník. Príbeh spája dvoch starších pánov, ktorý cestujú po Slovensku a počas tejto cesty zažívajú rôzne príhody. Spája ich minulosť a snažia sa nájsť pochopenie jeden pre druhého. Hlavné úlohy stvárnili Jiří Menzel a Peter Simonischek. Snímku videlo v našich kinách 16 tisíc divákov.

Tlmočník mal svetovú premiéru na prestížnom filmovom festivale Berlinale. To, že Slovenská filmová a televízna akadémia vybrala dobre sa potvrdilo aj získaním ceny filmových kritikov na Festivale židovských filmov v San Franciscu.

garfieldfilm.sk

“Som veľmi rád z ocenenia na tomto festivale. Dúfam, že náš film publiku pripomenie, ako udalosti z II. svetovej vojny ovplyvnili nielen životy našich otcov, ale aj tie naše. V Európe sa mnohí snažia revidovať históriu a tvrdia, že holocaust nikdy neexistoval. Ale manipulovanie s minulosťou je veľmi nebezpečné,” povedal režisér Martin Šulík. 

garfieldfilm.sk

​Film Tlmočník čaká ešte stále dlhá cesta, no veríme, že ho 24. februára 2019 uvidíme medzi nominovanými snímkami, ktoré už bude vyberať samotná Akadémia filmových umení a vied.

Súvisiace články

Najčítanejšie