Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Smutná správa: Hollywoodska hviezda, Kirk Douglas, zomrel vo veku 103 rokov!
Zdielať na

Smutná správa: Hollywoodska hviezda, Kirk Douglas, zomrel vo veku 103 rokov!

Zdroj: https://www.theepochtimes.com/

Bol otcom a veľkou inšpiráciou pre ďalšieho úspešného herca, Michaela Douglasa.

Hviezda takých filmov ako Spartakus, The Bad and the Beautiful a Smäd po živote, Kirk Douglas zomrel vo veku neuveriteľných 103 rokovBol nielen americkým hercom, ale aj filmovým producentom, ktorý bol známy pre svoju jamku na brade, hrubý hlas a preslávil sa najmä úlohami zloduchov.

Jeho slávny syn, Michael Douglas, napísal na svoj Instagram tieto slová: "S obrovským smútkom ja a moji bratia oznamujeme, že nás dnes opustil Kirk Douglas vo veku 103 rokov," uviedol. "Pre svet bol legendou, hercom z čias zlatého Hollywoodu, ktorý žil dobrým životom. Bol hlboko ľudský a jeho zmysel pre spravodlivosť, v ktorú veril, stanovil štandard, o ktorý sa všetci usilujeme."

https://www.instagram.com/p/B8NCr7Ah40N/

V 12-ročnej etape, ktorá sa začala v roku 1949, hral až v 28 filmoch a získal nomináciu na Oscara za film Champion (1949), The Bad and the Beautiful (1952) a za biografický film o Van Goghovi, Smäd po živote (1956).

www.ew.com

Mal štyroch synov, herca Michaela Douglasa a producenta Joela Douglasa, jeho tretí syn, Peter Douglas, je rovnako producentom a Erica Douglasa, ktorý bol hercom a komikom, no zomrel v roku 2004 na predávkovanie.

https://thegirlsun.com/

​Douglasova nikdy neopúšťala chuť po živote. Niekoľko týždňov po tom, ako ho zasiahla v roku 1996 mŕtvica, statočne prijal čestného Oscara za päťdesiat rokov pôsobenia v showbiznise. Medzi jeho ďalšie ocenenia patrila prezidentská medaila Kennedyho centra za slobodu, národná medaila umenia a cena za celoživotné úspechy od spolku Screen Actors Guild a AFI.

Najčítanejšie