Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Popukáte sa od smiechu: Takto vznikala najslávnejšia scéna z filmu Denník Bridget Jonesovej!
Zdielať na

Popukáte sa od smiechu: Takto vznikala najslávnejšia scéna z filmu Denník Bridget Jonesovej!

Zdroj: zoo.com

Blíži sa sviatok svätého Valentína a to pre mnohých nezadaných znamená večer strávený pri víne, jedle a dobrom filme v pohodlí domova. Možno ním bude aj film o Bridget Jonesovej, žene, ktorá hľadala lásku a rozhodovala sa nakoniec medzi dvoma mužmi.

Denník Bridget Jonesovej už patrí medzi klasiku romantických komédií. Predstavuje nám príbeh, ktorý hovorí, že aj napriek tomu, že sa nám na prvý pohľad niekto nepáči, neznamená to, že sa do neho nemôžeme zamilovať. A naopak, ten, koho sme milovali nás môže veľmi sklamať. 

hollywoodreporter.com

Jeden z najslávnejších momentov celého filmu je, keď sa o hlavnú hrdinku začnú biť jej dvaja nápadníci. "Nevedeli sme ako ukončiť druhú časť filmu. Strávili sme nad tým roky. V starých filmoch by to bol duel alebo bitka. Tak sme si pomysleli, že by to mohlo fungovať," povedala režisérka snímky Sharon Maguire.

listal.com

Režisérka si pre túto príležitosť najala odborníka na kaskadérov a bitky, no nakoniec ho ani nepotrebovala. Spoločne prišli na to, že obe mužské postavy by pravdepodobne v skutočnom živote nevedeli ani jedno bojové umenie. "Podľa mňa by ho fackoval," povedal Hugh Grant, na čo Colin Firth odpovedal, že by jeho postava súpera kopala, no úplne neúčinným spôsobom. 

factinate.com

"Nakrútili sme veľa akčných scén, no nakoniec najvtipnejšie bolo, keď sa len navzájom fackovali. Bol to humor z poníženia, no fungoval," pokračovala Sharon. "Pôvodne sme mali k scéne zloženú hudbu, no všetci sme vedeli, že to nefunguje. Tak sme sa rozhodli pre pesničku It's Raining Men a zrazu to fungovalo perfektne," priznala. Kaskadérov nakoniec použili len raz, a to keď postavy preleteli oknom. Pripomeňme si túto vtipnú scénu. 

Najčítanejšie