Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Juraj Jakubisko dokončil Perinbabu 2: Na čo sa môžeme tešiť?
Zdielať na

Juraj Jakubisko dokončil Perinbabu 2: Na čo sa môžeme tešiť?

Na posledný Jakubiskov film Bathory prišlo neuveriteľných milión divákov.

Režisér Juraj Jakubisko dokončil nakrúcanie rozprávky Perinbaba 2, ktorá nadväzuje na jeho známu a obľúbenú Perinbabu z roku 1985. V súčasnej dobe sa venuje náročným postprodukčným prácam a do kín vstúpi táto výpravná rozprávka s osobitým Jakubiskovým čarom vo februári 2020.

Vďaka súčasným filmovým technológiám tvorcovia oživia pôvodnú Perinbabu s tvárou talianskej herečky Giulietty Masiny. Špeciálne efekty sú však použité v celom filme: "Trochu sa bojím, či už toho nie je veľa. Dávame tam toľko fantázie, že mám pocit, že sa musím začať mierniť. Človek, keď môže, si potom začne strašne vymýšľať," smeje sa spokojný režisér.

Bontonfilm

Hlavnou postavou rozprávky bude Lukáš, ktorého hrá mladý slovenský herec a YouTuber Lukáš Frlajs. "Veľa ľudí si myslí, že keď točíme dvojku Perinbaby, že hrám Jakuba z jednotky. Moja postava sa však volá Lukáš a je to syn Jakuba," prezradil Lukáš Frlajs.

Bontonfilm

​Vo filme sa objavia herci zo Slovenska i z Čiech, napríklad Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová alebo Sabina Skalická, ktorá bude hrať mladú "zubatú". "Nechceli sme obsadzovať hercov podľa ich slávy a popularity. Juraj sa sústredil na typy, charaktery a na atmosféru samotných hercov," hovorí producentka filmu Deana Horváthová - Jakubisková.

Bontonfilm

Hudbu k filmu skladá Ondřej Soukup a Jan Jirásek.

Súvisiace články

Najčítanejšie