Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ktorí herci to dokázali? Tieto vedľajšie postavy sú pre niektorých ľudí legendárnejšie, než tie hlavné!
Zdielať na

Ktorí herci to dokázali? Tieto vedľajšie postavy sú pre niektorých ľudí legendárnejšie, než tie hlavné!

Je ich mnoho, no my vám prinášame niekoľko vedľajších postáv, ktoré divákov zaujali oveľa viac, než hlavné hviezdy filmov.

J.K. Simmons ako Terence Fletcher vo filme Whiplash naháňal hrôzu viacerým ľuďom, no najmä tým, ktorí takéhoto prísneho učiteľa niekedy zažili. Jeho postava si zaslúžila oboje - obdiv aj strach. Táto úloha mu získala vyše 30 ocenení, medzi nimi aj Oscara. S úlohou mu pomohol aj fakt, že jeho otec pracoval ako učiteľ hudobnej výchovy.

YouTube.com

Každý záporák z Nolanovej trilógie o Temnom rytierovi mal niečo do seba, no Bane si doslova ukradol celý film Návrat temného rytiera. Tom Hardy pracoval naozaj tvrdo pre to, aby dal Baneovi niečo špeciálne, čo sa v konečnom dôsledku preukázalo na plátne.

dc.fandom.com

Emma Stone to ako Sam vo filme Birdman vôbec nemala ľahké. Keďže je film nakrútený na dlhé zábery bez strihu, herci si na pľaci počítali, kto urobil najviac chýb. Bola to práve Emma, ktorá sa mýlila najviac, no to v konečnom dôsledku vôbec nie je vidieť, pretože vo finálnej verzii exceluje a zabezpečilo jej to aj nomináciu na Oscara. 

atww.wordpress.com

​Christoph Waltz ako doktor Schultz v tarantinovke Divoký Django ostal v pamäti mnohých filmových fanúšikov. K tejto úlohe mal herec špeciálny vzťah hneď, ako do ruky dostal scenár. Okamžite vraj vedel, že rola bola napísaná len pre neho a hoci hlavnou úlohou vo filme mal byť samotný Django, bez Schultza by to nešlo. 

cathpostgrad.wordpress.com

​Tilda Swinton je herečka mnohých tvárí a vo svojom zozname úloh má naozaj čokoľvek. Fanúšikov komiksových filmov však zaujala vo filme Doctor Strange viac, než hlavná postava, ktorú hral Benedict Cumberbatch. V originálnej komiksovke bola jej postava mužom a Tilda sa s tým vysporiadala po svojom. Vyholená hlava a jazvy boli jej nápad. 

independent.co.uk

Najčítanejšie