Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šesť filmov, ktoré zo začiatku nemali úspech v kinách, no časom sa z nich stali kultové snímky!
Zdielať na

Šesť filmov, ktoré zo začiatku nemali úspech v kinách, no časom sa z nich stali kultové snímky!

To, že film v kinách nezarobí veľa nemusí hneď znamenať, že je zlý. Tieto snímky to dokazujú.

1. Donnie Darko 

Tento psychologický thriller s nezvyčajnými prvkami zo začiatku nezaznamenal veľký úspech. Možno to bolo práve pre jeho zvláštnosť. Snímka obsahuje aj množstvo referencií na knihy a filmy, ktoré pomôžu divákom viac pochopiť jej príbeh. Film určite odporúčame pozrieť aj viackrát. 

bbc.co.uk

2. Vykúpenie z väznice Shawshank

Hoci sa v mnohých rebríčkoch nachádza na prvom mieste ako najlepší film všetkých čias, v kinách to tak nebolo. Táto adaptácia knihy Stephena Kinga zo začiatku nezaujala tak, ako by mala. Film však nádherne zobrazuje hľadanie seba samého a podčiarkuje dôležitosť socializácie. 

indiewire.com

​3. Klub bitkárov

Na konci 90-tych rokov bol v kinách aj tento film. Hoci je teraz považovaný za jeden z najlepších filmov vôbec, zo ziačiatku ľuďom veľmi nesedela téma filmu. O Klube bitkárov sa teda zo začiatku naozaj až tak veľmi nehovorilo, našťastie, po niekoľkých rokoch sa na neho ešte stále nezabudlo. 

coil.com

​4. Blade Runner

Blade Runner je film z roku 1982, ktorý zobrazuje Los Angeles v roku 2019. Roboti sú v ňom veľmi podobní človeku, akurát sú na planéte Zem zakázaní a tak je vytvorené špeciálne policajné oddelenie, ktoré ich má odhaľovať. Film Blade Runner však v skutočnosti odhaľuje aj etickú a filozofickú problematiku. 

vox.com

​5. Občan Kane 

Tento film patrí k základom filmovej histórie a je majstrovským dielom. Takmer celá snímka z roku 1941 sa skladá z flashbackov úspešného muža, ktorý bol kedysi uznávaný celým svetom. Občan Kane sa doteraz považuje za jeden z najinovativnejších filmov, čo sa špeciánych efektov týka. 

hollywoodreporter.com

​6. Willy Wonka a továreň na čokoládu

Kultový film o majiteľovi čokoládovne tiež patrí do tohto zoznamu. Na základe knihy od Roalda Dahla vznikol film o chlapcovi Charliem, ktorý mal šťastie a dostal sa ako jeden z mála detí do slávnej továrne na čokoládu. Počas jej prehliadky sa stali naozaj zaujímavé veci a deti, vrátane Charlieho, stáli pred veľkými životnými rozhodnutiami. 

geektyrant.com

Najčítanejšie