Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tieto herečky hrali mužské postavy a v týchto úlohách si úplne získali divákov!
Zdielať na

Tieto herečky hrali mužské postavy a v týchto úlohách si úplne získali divákov!

Dobrý herec či herečka využíva svoje telo na to, aby divákom ukázal to, čo chce režisér. Prečo však obsadili ženy do niektorých mužských postáv?

Hilary Swank 

Hilary bola nominovaná na Oscara a Zlatý glóbus v roku 2000 a v oboch prípadoch vyhrala. Šlo o nominácie za film Chlapci neplačú. Je to príbeh o transgender osobe Brandonovi Teenovi, ktorého hrala práve Hilary. Snímka je doteraz považovaná za jednu z najlepších v danom roku. 

screen-queens.com

Gwyneth Paltrow 

Hoci Gwyneth vo filme Zamilovaný Shakespear hrala v prvom rade ženu, ktorá sa prezliekala za muža, jej premena je aj tak spomenutiahodná. Snímka získala 7 Oscarov a 3 Zlaté glóbusy. Film rozpráva príbeh Violy de Lesseps, ktorá sa prezliekla za Thomasa Kenta, aby očarila Shakespeara. V tej dobe totiž pre ženy platil zákaz hrať na divadelných doskách. 

pinterest.com

Cate Blanchett 

V roku 2007 očarila Cate svet vo filme I'm Not There, ktorý je inšpirovaný životom Boba Dylana. Cate si za svoj výkon vyslúžila množstvo nominácií, medzi nimi boli nominácie aj na Oscara, SAG, Zlatý Globus či BAFTA. Z týchto veľkých nominácií premenila na výhru len Zlatý glóbus, no na jej výkon sa tak skoro nezabudne. 

nytimes.com

Elle Fanning 

V dráme z roku 2015 s názvom 3 Generations hrala Elle transgender chlapca Raya, ktorý prechádzal zmenou pohlavia. Film sa už podľa názvu zameriaval na tri generácie rodiny, ktorá musela zmeniť rutinu a aj svoje očakávania od Raya.

vulture.com

Najčítanejšie