Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neuveríte, ktorý herec bol obsadený do úlohy Andyho Warhola! Už teraz sa je na čo tešiť!
Zdielať na

Neuveríte, ktorý herec bol obsadený do úlohy Andyho Warhola! Už teraz sa je na čo tešiť!

Zdroj: timeslive.co.za

Oznam o novom filme o obľúbenom umelcovi prišiel len pár dní po jeho nedožitých 92. narodeninách.

To, že Andy Warhol má korene na Slovensku asi pripomínať netreba. Tohto obdivovaného umelca si v pripravovanej snímke zahrá oscarový americký herec a spevák Jared Leto. 

Leto, ktorý má momentálne 48 rokov, túto informáciu oznámil na svojom Instagrame. "Áno, je to pravda, budem hrať Andyho Warhola v pripravovanom filme. Som vďačný a nadšený z tejto príležitosti. Šťastné oneskorené narodeniny, Andy! Chýbaš nám ty aj tvoja genialita," napísal pod príspevok Jared. 

https://www.instagram.com/p/CDmOdQgHVUJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Okrem toho, že sa Warhol živil ako vizuálny umelec, bol aj režisérom a producentom, ktorý spopularizoval smer, ktorý sa teraz nazýva pop art. Medzi jeho klasiky patria napríklad vizuály Campbellových polievok. Jeho najdrahšie dielo sa predalo za 105 miliónov dolárov. Tento vizionár zomrel vo februári 1987 vo veku 58 rokov po problémoch súvisiacich s operáciou žlčníka.

usmagazine.com

To, že práve Jared Leto získal túto úlohu potešilo mnohých, najmä pre to, že v roku 2013 dokázal skvele zobraziť drogovo závislú transrodovú ženu, ktorá bola pozitívna na HIV. Za túto úlohu získal Oscara. Jareda môžete okrem toho, že je frontmanom kapely 30 Seconds To Mars, poznať aj z filmov Suicide Squad, Requiem za sen, Klub bitkárov či Americké psycho. Najbližšie ho budete môcť vidieť ako Michaela Morbiusa v thrilleri Morbius, ktorý je nakrútený na základe komiksu. 

Najčítanejšie