Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Viete si to predstaviť? Toto je 10 filmových klišé, ktoré sa v reálnom živote nikdy nestali!
Zdielať na

Viete si to predstaviť? Toto je 10 filmových klišé, ktoré sa v reálnom živote nikdy nestali!

Hoci žiaden film nie je nakrútený bez chyby, pri niektorých scénach či faktoch sme si už zvykli, že filmy úplne nezobrazujú to, čo v realite funguje. Ktoré veci filmári pravidelne flákajú a tak vznikajú rôzne klišé?

1. Brnenie 

Brnenie nemá byť sexy, ale má chrániť bojovníka pred zraneniami. V niektorých filmoch z toho však urobili nástroj, ako čo najviac odhaliť hlavné postavy.

2. Neskutočné premeny 

Videli sme ich v mnohých filmoch. Poznáte to, stačí len pár hodín či dní a zo sivej myšky sa stane najsexy žena v okolí, ktorej zrazu zázračne narastie sebavedomie. Všetko, čo k tomu stačilo bolo pár kozmetických úprav a zmena šatníka. 

pinterest.com

​3. Kričanie na taxík 

Hoci sa v našich končinách na taxi nikdy nekričalo a poznáme to len z filmov, ľudia, ktorí žijú v New Yorku by vedeli rozprávať. A to najmä to, že po taxíkoch sa tam bežne nekričí.

pinterest.com

​4. Uspávacie šípky 

Nepotrebujeme anesteziológa, aby sme zistili, že jedna šípka dospelého človeka v skutočnosti neuspí. Je veľmi ťažké vyrátať, koľko toho človek znesie, aby bol uspatý. Polícia alebo vojsko uspávacie šípky používajú len málokedy. Aj zvieratám to trvá približne 30-45 sekúnd po tom, čo sú strelené, kým zaspia. 

brightside.me

​5. Pôrod 

Ženy počas pôrodu vo filmoch až prehnane kričia a častokrát sa im narodí úplne čísté a niekoľkotýždňové dieťa.

guff.com

​6. Rany a kómy 

Postavy sú v snímkach bité, pobodané, strelené, utekajú z nemocníc hneď po tom, čo si vytrhnú infúzie a stále dokážu naplno fungovať. Po kóme dokážu za pár hodín zabiť všetkých svojich nepriateľov. V skutočnosti by títo ľudia nedokázali ani stáť na vlastných nohách. 

brightside.me

​7. "Nie je čas vysvetľovať" 

Túto vetu sme vo filme počuli nespočetne veľakrát. Ide o trik, ktorý necháva diváka v napätí, no v skutočnosti by bez poriadneho vysvetlenia postavy nekonali tak, ako vo filme konajú. 

brightside.me

​8. Vyrovnavanie sa s ranami či traumami pomocou alkoholu

Ak chcú tvorcovia vo filme naznačiť, že postava chce zabudnúť na niečo, čo sa jej prihodilo, použijú na to väčšinou pitie alkoholu. To však divákom nedáva veľmi dobrý príklad. 

agentsofgeek.com

​9. Nastavovanie sprchy 

Ľudia vo filmoch si teplotu vody v sprche nenastavujú. Jednoducho im vyhovuje to, čo zapnú. 

themarysue.com

​10. Nedohadovanie sa na čase a mieste 

Hoci ide pre diváka o nezaujímavú informáciu, no vo filmoch sme málokedy svedkami, že by sa postavy dohodli na tom, kedy a kde presne sa stretnú. 

rollingstone.com

Najčítanejšie