Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Toto je 7 príbehov, ktoré inšpirovali niektoré filmy a vy ste to možno ani netušili!
Zdielať na

Toto je 7 príbehov, ktoré inšpirovali niektoré filmy a vy ste to možno ani netušili!

V mnohých prípadoch sú filmy, ktoré sú inšpirované skutočnými príbehmi také napínavé, že je ťažké uveriť tomu, že sa to v skutočnosti dialo. Avšak, mnoho vecí je v týchto filmoch prikrášlených. Ktoré skutočné príbehy však inšpirovali filmy a sú skutočne dychvyrážajúce?

1. The King

Film je založený na udalostiach zo života Henricha V., ktorého hral Timothée Chalamet. Po smrti svojho tyranského otca musí celkom mladý Henrich V. prevziať trón a vládnuť celej krajine. Musel sa najmä naučiť porozumieť politike vo vnútri paláca a zmieriť sa s niektorými vecami zo svojho dospievania, ktoré ho v dospelosti ešte stále trápili. Film si môžete pozrieť na Netflixe. 

chicago.suntimes.com/

2. Tri billboardy kúsok za Ebbingom

Film je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali žene Kathy Page z Texasu v roku 1991. Po tom, čo polícia nepodnikla takmer žiadne kroky prenajal Pagein otec billboardy, ktoré vyzývali políciu, aby niečo urobila. 

vox.com/

​3. Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou

Snímka sa zameriava na sériového vraha Teda Bundyho, ktorý sa svojimi činmi neslávne preslávil. Vo filme ho hral Zac Efron. Ted totiž dokázal zvádzať ženy aj po tom, čo bolo viac-menej jasné, že je vrahom. Z rúk polície utiekol až dvakrát. 

insider.com

​4. Vlk z Wall Street  

Tento film má zobrazovať životné udalosti Jordana Belforta, ktorý sa vypracoval k bohatstvu, no jeho sláva netrvala dlho. Skvele ho na plátne zobrazil Leonardo DiCaprio. 

inc.com

​5. 127 hodín

Počas túry v Utahu sa Aron Ralston zasekol medzi skalami. Aby prežil musel podstúpiť hroznú bolesť a niekoľko rozhodnutí, ktoré ho doživotne poznačili. Medzi skalami prežil zaseknutý 127 hodín, čo je z názvu asi jasné. 

telegraph.co.uk

​6. The Post: Aféra v Pentagone 

Vďaka tomuto príbehu sa na plátne stretli dve hviezdy Hollywoodu a sú nimi Meryl Streep a Tom Hanks. Ide o odhalenie toho, čo sa dialo vo vydavateľstve The Washington Post po tom, čo malo v rukách prísne tajné informácie. 

20thcenturystudios.com

​7. The Irishman 

Tento film je o šoférovi nákladiaku Frankovi Sheeranovi, ktorého v snímke hrá Robert de Niro. Zapletie sa do mafiánskej rodiny a neskôr pracuje pre Jimmyho Hoffu, šéfa odborov, ktorý je úzko viazaný na kriminálnu činnosť. Tento film je tiež dostupný na Netflixe. 

netflix.com

Najčítanejšie