Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nemôžete cestovať? Tieto filmy vám aspoň trochu nahradia cestovateľské zážitky!
Zdielať na

Nemôžete cestovať? Tieto filmy vám aspoň trochu nahradia cestovateľské zážitky!

Spoznávať svet sa dá mnohými spôsobmi, jedným z nich je aj film.

1. Babel 

Mexický režisér Alejandro González Iñárritu nakrúcal tento film na štyroch rôznych miestach na svete a to v Maroku, Mexiku, Spojených štátoch amerických a Japonsku. Ide o príbeh štyroch rodín na troch rôznych kontinentoch.

filmscoreclicktrack.com

2. Útek do divočiny 

Adaptácia bestselleru od Jona Krakauera inšpirovaná skutočnými udalosťami je to pravé pre milovníkov nebezpečenejších túr. Príbeh sa odohráva na začiaku 90-tych rokov a sleduje cestu mladého muža, ktorý odíde z civilizácie a vydá sa na cestu naprieč Aliaškou, aby sa spojil s prírodou a našiel samého seba. 

Amazon.com

​3. Tajný život Waltera Mittyho 

Napriek tomu, že Walter pracuje v sekcii fotografií v populárnom magazíne Life, má celkom nudný život. Ten si skrášľuje častým uvažovaním a predstavovaním si skvelých dobrodružstiev. Jedného dňa sa jeho predstavy stanú skutočnosťou a jedna žena ho inšpiruje k tomu, aby sa vydal do sveta. Navštívi pri tom Grónsko, Island, New York, Afganistan a Los Angeles. 

nytimes.com

​4. Polnoc v Paríži 

Tento film je pre všetky romantické duše a milovníkov Paríža, v ktorom sa v noci dejú naozaj zvláštne veci. Najmä jednému americkému spisovateľovi, ktorý sa vďaka kúzlu ocitne v 20. rokoch minulého storočia. 

scenesjournal.com

​5. Jedz, modli sa a miluj 

Julia Roberts tu predstavuje ženu, ktorá sa po rozvode rozhodne navštíviť Taliansko, práve pre vynikajúce jedlo, meditovať sa naučí v Indii a keď sa konečne dostane na Bali, znova zistí, čo je to láska. 

medium.com

​6. Darjeeling s ručením obmedzeným

Traja bratia sa znova stretnú a ocitnú sa vo vlaku na ceste po Indii. Ich hádky nemajú konca a v jeden moment sú nútení z vlaku vystúpiť a ísť cestou, ktorá nebola plánovaná. Ak máte cit pre krásne zábery, tento film od Wesa Andersona vás jednoznačne poteší. 

popsugar.co.uk

​7. Stratené v preklade

Insomnia a kultúrny šok spojili herca a unudené dievča v luxusnom hoteli v Tokiu. Spoločne sa túlajú po meste, ktoré je plné života a nakoniec zistia, že sú obaja neskutočne osamelí.

majortoms.com.au

​8. Austrália

Krátko pred 2. svetovou vojnou pricestovala britská aristokratka do Austrálie, kde zdedila ranč. Tu stretáva atraktívneho, no tvrdého a nevychovaného sprievodcu a, presne ako tušíte, zamilujú sa do seba. Spoznávajú túto nádhernú, no z mnohých dôvodov nebezpečnú krajinu. 

whitsundaytimes.com.au

​ 

Najčítanejšie