Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hans Zimmer nás v traileri k Dune prekvapil: Poznáte príbeh, ktorý sa za výberom hudby ukrýva?
Zdielať na

Hans Zimmer nás v traileri k Dune prekvapil: Poznáte príbeh, ktorý sa za výberom hudby ukrýva?

Zdroj: elitists-source.info

Trailer k očakávanému filmu Duna zvýšil počet stiahnutí originálnej pesničky, ktorá v ňom bola použitá, o 1,75%.

Duna len prednedávnom prišla s prvým trailerom a ten nám vyrazil dych nielen svojím vizuálom, ale aj zvukom. V traileri môžeme počuť prerobenú pesničku od Pink Floyd - Eclipse, ktorá je z albumu Dark Side of the Moon z roku 1973. Má to však oveľa väčší význam, než si môžete myslieť. 

V minulosti sa Dunu pokúsil nakrútiť aj Alejandro Jodorowsky, to bolo ešte v 70-tych rokoch. Nakoľko vieme, že tento pokus nevyšiel, Jodowosky mal presnú predstavu o tom, kto by mal zložiť hudbu k tomuto filmu. Bola to práve kapela Pink Floyd. Hoci sa to nikdy neudialo, no Pink Floyd si našli svoju cestu k Dune, aj keď od iného režiséra. 

decodedmagazine.com

Hans Zimmer pre Variety potvrdil, že práve on stojí za prerábkou tejto pesničky, ktorá bola použitá v traileri. Oscarmi ocenený skladateľ strávil väčšinu svojej karantény dokončovaním hudby k Dune. Na pesničke Eclipse pracoval s 32-členným zborom z Los Angeles. Pracoval počas ôsmich sedení, na ktorých boli stále štyria zboristi. Dodržiaval tak opatrenia, ktoré súvisia s pandémiou. Dvanásť vokalistov spievalo text a zvyšných 20 nahrávalo zborové časti. Zimmer sa údajne s vokalistami vôbec nestretol a po celý čas s nimi pracoval len prostredníctvom videohovoru. 

Duna by mala prísť do našich kín 17. decembra 2020. 

Najčítanejšie