Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tie roky 90-te v Hollywoode: Na tieto príhody z pľacu sa tak ľahko nezabudne!
Zdielať na

Tie roky 90-te v Hollywoode: Na tieto príhody z pľacu sa tak ľahko nezabudne!

Sú 90-te roky zlatou érou Hollywoodu? Niektorí tvrdia, že áno, iní s tým zasa nesúhlasia, no jedno je isté. Práve v tejto dobe vzniklo mnoho zaujímavých príhod z pľacu.

Herečka Sean Young bola obsadená ako Catwoman vo filme Batman sa vracia, no tesne pred nakrúcaním sa zranila. Keď zistila, že ju hneď vymenili, prišla na pľac oblečená ako Catwoman a chcela, aby s ňou urobili ďalší konkurz. Režisér Tim Burton sa pred ňou ukrýval v kúpeľni. Rolu nakoniec dostala Michelle Pfeiffer.

offtherecordontheqt.wordpress.com

Kim Basinger a Alec Baldwin urobili z nakrúcania filmu The Marrying Man hotové peklo. Alec bol stále podráždený a Kim bola neskutočne náladová. Herečka si určovala ako bude namaľovaná, kritizovala scenár a dokonca chcela vymeniť režiséra. Zaujímavé však je, že títo dvaja herci, ktorých počas nakrúcania nikto nemal rád sa nakoniec dali dokopy a o tri roky už boli svoji. 

pinterest.com

​Film Dobrý Will Hunting je určite jednou z najlepších snímok tohto obdobia. Herci Robin Williams a Matt Damon nakrúcali na lavičke, ktorá je doteraz umiestnená v parku. Počas nakrúcania sa však v okolí nachádzalo okolo 3000 fanúšikov, ktorí čakali na Robina. Po Robinovej smrti v roku 2014 sa táto lavička stala akýmsi pamätníkom na tohto skvelého herca a komika. 

independent.co.uk

Počas prípravy na film Chlapci neplačú sa Hilary Swank mesiac obliekala do mužského oblečenia, dokonca sa aj dala ostrihať. Oblečenie svojho manžela nosila každý deň a používala aj bandáž na prsia. Susedia si neraz pomýlili Hilary s jej bratom. 

pinterest.com

​Anthony Hopkins a Jim Carrey museli sledovať zvieratá, aby sa pripravili na svoje úlohy. V Anthonyho prípade to bol film Mlčanie jahniat a v Jimovom zasa Ace Ventura. Počas spoločnej večere zistili, že na tieto úplne odlišné úlohy používali rovnaké metódy. Anthony pozoroval plazy, aby nežmurkal a Jim sledoval vtáky, ktoré inšpirovali jeho chôdzu, hlas a štýl obliekania.

pearlanddean.com

​Herec Edward Norton chcel byť vo filme Kult hákového kríža až o 20 minút dlhšie a tak sa rozhodol, že bude pracovať na strihu tohto filmu. Počas toho bol režisér Tony Kaye v zahraničí, no keď to zistil, zakázal premietanie nelegálne upraveného filmu na akýchkoľvek festivaloch. Kaye sa urazil za spôsob, ako sa zachovalo štúdio a chcel zmeniť svoje meno v titulkoch na Humpty Dumpty. Následne žaloval štúdio o 200 miliónov dolárov, pretože chcel svoje práva na film späť. 

virginmediastore.com

​Pri filme Interview s upírom boli herci, ktorí hrali upírov, líčení dole hlavou. Takto vedeli maskéri urobiť čo najrealistickejší make-up. Najviac však trpel Brad Pitt, ktorému tiež prekážali aj šošovky a tma. Chcel z projektu odísť, no keď zistil, koľko by musel zaplatiť ako pokutu, rozmyslel si to. 

eonline.com

​Tvorcovia filmu Maska ušetrili kopec peňazí za špeciálne efekty a to vďaka Jimovi Carreym a jeho neskutočnej mimike. Herec sa naučil rozprávať s umelými zubami a všetci boli prekvapení, pretože zuby sa mali používať len pri scénach bez dialógu. 

bfi.org.uk

​Pre film Dvanásť opíc musel Brad Pitt zmeniť svoje správanie a tak sa z pokojnej osoby stal výrečný psychopat. Pretože chcel pôsobiť čo najprirodzenejšie, chodil do psychiatrickej liečebne a pozoroval ľudí. Režisér mu navyše zobral cigarety. 

metacritic.com

Najčítanejšie