Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tieto strašidelné filmy podľa vás najlepšie vystihujú halloweensku náladu!
Zdielať na

Tieto strašidelné filmy podľa vás najlepšie vystihujú halloweensku náladu!

Fanúšikovia Kinosály prezradili, ktoré filmy sa im spájajú s americkým sviatkom Halloween. Pre niekoho sú to horory, pre iných animáky alebo komédie. Aký je teda finálny výber?

Hókus Pókus 

Tri sestry, Mary, Winifred a Sarah sa vrátia na jeden deň do sveta živých. Čarodejnice sa tak dostanú zo 17. storočia do súčasnosti a to akurát na sviatok Halloween. V 90-tych rokoch sa im však začne páčiť. 

nytimes.com

Coco

Táto obľúbená rozprávka zo sveta mŕtvych nesmie na dobrom halloweenskom zozname chýbať. Miguel sa napriek rodinnému zákazu snaží stať hudobníkom, no zrazu sa ocitne v Ríši mŕtvych a s novým kamarátom Hectorom spoznáva príbeh svojej rodiny. Upozorňujeme, že si pri tomto filme možno aj poplačete. 

insider.com

Čo robíme v temnotách 

Ak chcete plakať, ale od smiechu, určite odporúčame túto temnú upírsku komédiu. Tento film, ktorý je nakrútený na štýl dokumentu, zaznamenáva život troch upírskych spolubývajúcich, ktorí sa snažia prispôsobiť modernej dobe. Ako správni upíri sa živia ľudskou krvou, avšak nie sú až tak šikovní a každý z nich má navyše aj svoje osobné problémy. 

concreteplayground.com

Halloween 

Ak ste skutočným fanúšikom hororov, dobre viete, že táto séria s príznačným názvom tu chýbať nesmie. Všetko sa to začalo snímkou z roku 1978. Vtedy Michael Myers strašil v snoch mnohých a viac už prezdrádzať nebudeme. 

omaha.com

Beetlejuice 

Tento film má všetko, čo by mal správny halloweensky film mať. Táto komédia z roku 1988 o duchoch, ktorí sa chcú zbaviť nových majiteľov domu, v ktorom žijú, je naozajstným klenotom. 

hollywoodreporter.com

Predvianočná nočná mora 

Film Tima Burtona je o Jackovi Skellingtonovi, vládcovi mestečka Halloween. Na starosti má aj tvorbu všelijakých morbídnych prekvapení. Jack je však touto rutinou unudený a jedného dňa sa ocitne v susednom vianočnom mestečku. Začne objavovať tradície tohto mesta a rozhodne sa, že unesie Santu a usporiada Vianoce podľa seba. 

apartmenttherapy.com

Rodina Addamsovcov

Nech si už vyberiete ktorúkoľkvek verziu tohto filmu, je isté, že váš Halloween bude lepší. Kto by si neobľúbil túto morbídnu rodinku? 

theguardian.com

Casper 

K Halloweenu určite patria aj duchovia. Jedným z najznámejších je práve Casper. Nie je však ako ostatní, Casper je totiž veľmi milý a nápomocný. Jediné čo chce, je nájsť si kamarátov. 

metrocinema.org

Najčítanejšie